IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Vasárnapi nihil

2010.02.01. 14:59 Whiskey on a Sunday

Valójában nem is a hétfőket gyűlölöm igazán. A legszarabbak a vasárnap esték. 10 perc múlva éjfél, másnap korán kelek, a tévében egy művészfilm egy homoszexuális költő és egy tolószékes kórházi titkárnő szerelméről. Vajon ellapátolták-e a havat az irodai parkolókból? Valószínűleg nem, hiszen már február van, és az iroda egyik védett lépcsőjén még ott fagyoskodik egy szilveszteri hányás. Simán rászórják a sót, de a kukorica darabok ellenállnak. Biztosan sonkás-gombás-kukoricás pizza, valami olcsó vodka és pezsgő volt fénykorában. Talán nyáron majd leolvad. A homoszexuális költő épp összeveszett a tolószékessel. Érzem, közel a végkifejlet.

 
Repjegyet lenne kedvem foglalni mondjuk Chicagoba, már legalább 6 éve, hogy ott jártam. Akkor tetszett, holnap indulhatnék is meló helyett. Megnézem a repjegyeket.. nem is drága. Óóó, de faszom, ott is hideg van, hagyom a fenébe. Végülis a tolószékes összejött a homokos költő anyjával. Erre tényleg nem számítottam. Az előbb ültem le a géphez és hirtelen eltelt két és fél óra. Még egy pohár viszki, amíg a filmben kiderül, hogy most akkor ki kivel kavar.
 
Megnézem a lottómat a neten. Egy ötös lenne az utolsó indokom arra, hogy nem megyek be dolgozni reggel.
 
***
 
A hétfő reggel mindig dupla kávéval indul. Azok az irodák, ahol nincs kávé, azok a vércukorszint-emelkedést általában hétfő reggeli lecseszéssel (meeting) helyettesítik. Rövid távon biztosan olcsóbb. Hétfőn még a vállalati levelezőrendszer is nehezebben indul, leterhelik a péntek este küldött üzenetek. Az ilyen emailek tartalma teljesen indifferens, a küldőjük egy dolgot fejez ki vele: „Hahó!!! Én dolgozom most is!!! Túlórázom!!! Fizetésemelést kérek, fontos vagyok! Hahó!!! Valaki!!”
 
Amíg betölt a Lotus, kinézek az ablakon. Érdekes, innen bentről még a panellakások is vonzónak tűnnek. Dolgoznom kellene. Ehelyett az irodai radíromba szurkálom a térképtűket. Érdekes, hogy kapunk irodai radírt is, miközben utoljára talán általános iskola 3. osztályban írtam ceruzával. Meg persze a térképtűknek sincs sok értelme térkép és parafatábla nélkül.
 
A hét két legüresebb része a vasárnap este és a hétfő reggel.

 

5 komment

Címkék: homoszexualitás drog uborkaszezon költő lusta vasárnap

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr291720070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.editor 2010.02.01. 16:41:42

"Megnézem a lottómat a neten. Egy ötös lenne az utolsó indokom arra, hogy nem megyek be dolgozni reggel."

Na, ezt akár én is írhattam volna :)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2010.02.01. 22:34:05

@mr.editor: egyszer szívesen megnézném a szerencsejatek.hu statisztikáit. Valszeg a hétvége, azon belül is a vasárnap mindent visz.

suo tempore 2010.02.02. 18:02:48

ezzel a vasárnap este problémával még én sem tudtam mit kezdeni, általában főzök magamnak vmi finomat, hátha az feldobja, a hétfő már mindegy is, azt már nem utálom annyira

Mylady 2010.02.02. 22:31:59

Én is a lottóötösre várok, évek óta. Egyszer majdnem volt egy kettesem...
süti beállítások módosítása