IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Irodai legendák: Vodka a mélyhűtőben

2008.10.21. 16:48 Whiskey on a Sunday

Az irodai hűtők mélyhűtő rekesze igazából alig jó valamire. Nincs olyan kollega, aki bevinne mittomén két zacskó, fagyasztott, 700 grammos Spar Budget panírozott disznóherét, hogy aztán olajban kisüsse és tálalja magának mirelit nokedlivel- pedig milyen vérfrissítés lenne ez az irodai ajándéktárgy-iparnak: céglógós kötényke, műanyag nyakkendővédő, hogy ne csapódjon rá az olaj, stb.

De az irodai patkány inkább 500 forintért vesz egy tegnapi szendvicset a Brunchban, minthogy akár egy zsömlét is megkenjen vajjal, vagy inkább rendel két rugóért hajszálas pizzát a Don Pepéből. 

Kisebb cégeknél, ahol még legalább havonta 2-3 alkalommal lehet látni a vezérigazgatót az egyszerű irodista parasztnak is, az irodai mélyhűtő kiegészítő funkcióval bír. Előfordul ugyanis, hogy a fejes – megfelelő pillanatban, amikor a legtöbben odanéznek – röviditalt helyez el benne. Vagy egy másfél literes, ritka orosz vodkásüveget, ami félig van feltöltve Kalinkával, vagy egy standard 0,7-es közepes árfekvésű piát. Az aktust gyakorta kíséri egy-egy szerencsétlen mondat, cégprofiltól, tevékenységtől, legnagyobb konkurenstől, a fejes aktuális kedélyállapotától függően. Ilyesmi, hogy „ezt majd benyomjuk, ha legyőztük a Tőzsdecápák Zrt.-t/sikerül negyed százalékkal növelni a piaci share-t/elsők leszünk a régióban a leányvállalatok közül/feleségem beleegyezik az anális szexbe”, ám a leggyakoribb kísérőmondat a „jól fog ez majd jönni, ha ünnepelhetünk”.

A pia sorsa itt megpecsételődik. Ott marad a mélyhűtőben, amíg be nem épül a jégtömbbe, vagy amíg ki nem veszi a csődbiztos. Persze vagyunk vannak egy páran, akik megpróbálják ellopni, ám a mélyhűtős piát valami láthatatlan védőpajzs veszi körül. A szomszéd irodát összekenni lószarral, a powerpointba pinát csempészni, a munkanapot másnaposan vagy még részegen átvészelni lehetséges viszonylag kis feltűnéssel, de a konyhából kicsempészni a piát szinte lehetetlen. Amikor elkezdi az ember, mindig ott terem egy túlbuzgó kollega, maga a főnök, vagy csak úgy érzi az ember, mintha egy természetfölötti erővel rendelkező vámpírzombi nézné, követné, és felnégyelné, amint megpróbálná ellopni az üveget. Ha céges ünnepségeken, bulikon valaki komolyan felveti, hogy elértük a market share-t, legyőztük a legerősebb versenytársat, stb., kínos csend lesz a válasz mindenki részéről, megfagy a hangulat, és gyorsan véget is ér az összejövetel. Viccelni, új kollegát ugratni persze lehet azzal, hogy a snapsz csak rá vár, ha azonban komolyan felmerül a lehetősége annak, hogy esetleg mi nyakalhatnánk be a nedűt, hárítsuk el udvariasan a felkérést, hivatkozzunk halaszthatatlan dolgunkra, vagy arra, hogy vezetnünk kell, és kezdjünk el új munkahelyet keresni. A felajánlott mélyhűtős pia ugyanis irodai selyemzsinórként is értelmezhető, és ha kellően magasról érkezett a javaslat, könnyen lehet, hogy nem sokáig van maradásunk a lyukban.

Tanulság: a mélyhűtőben lévő pia tabu, egy irodai szent tehén, amely nagyságrendben négy-öt belső, ügyfélkapcsolati adatbázissal ér fel. Kerüljük el, és igyekezzünk tudomást sem venni róla. Lopjunk inkább mást (mondjuk titkos céges beszámolót, amely nincs még kozmetikázva a befektetőknek), vagy piát máshonnan (pl. közvetlen főnök fiókjából), sokkal kisebb a felelősségre vonás esélye, még lebukás esetén is.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr83723289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2008.10.21. 19:02:28

" .. ritka orosz vodkásüveget, ami félig van feltöltve Kalinkával, .. " -- aahhah, szinte látom magam előtt, ahogy a főnök a kisfiától ajándékba kapott üres vodkásüveget nézi, és "na, feltöltöm, úgyse veszik észre" gondolattal rátalál a palack céljára :D

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2008.10.21. 19:46:41

Nálunk hihetetlen módon nem pia, hanem 25 deka disznósajt lapult a mélyhűtőben vagy fél évig. Lehet, hogy be kéne vezetnünk ezt a szép szokást...

Frank Lee 2008.10.22. 06:19:38

Nálunk van céglogós kötényke :) és nem, nem vagyok chéf.

Fénytől védve tárolandó 2008.10.22. 13:47:44

A régi helyen két kővé dermedt Mekis sajtburger várta a sorsát a mélyhűtőrekesznek nevezett bazi nagy jégtömbben. Valami kákabélű kolléga bizonyára besokallt ebédnél, és eltette "uzsonnára". Oszt ottmaradt, és tán még most is várja a tavaszi olvadást.

Néha-néha hűtőrazziát tartott az egyik csopvez és néhány önkéntes, na, akkor fincsi dolgok kerültek elő. 4 hónapos bontott joghurt, zöld szalámi szakadt vákuumcsomiban, a legnagyobb szenzáció fél adag, húsvét előtt előkerült házi véreshurka volt, ami körül a zöldesfehér penész vattaként kibélelte a mikrósedényt. Karácsony előtt vitte be az egyik adminisztrátor csaj. :D

Az új irodában még szinte üres a hűtő, de az idők múlásával, mint valami irodai évgyűrűk, itt is egymásra rétegződnek majd az új és néhai kollégák által összehordott veszélyes hulladékok.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.11.05. 14:43:09

Nálunk sok volt a projektvezető, így gyakori volt a hűtő-cleaning project. Tegyük hozzá, hogy a hűtő bent volt az irodában, így ha valami megindult benne, hamar szétterjedt a szag.
süti beállítások módosítása