IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Újévi fogadalmak

2010.01.04. 09:50 Whiskey on a Sunday

Megfigyelhető, hogy az év első napján kiürülnek az irodaház előtti dohányzó padok. A padokat persze nem dohányzásra építették, de a lehető legritkábban fordul elő, hogy valaki másra használná őket. Mondjuk, lejöjjön a légkondi ellenére is 30 fokos irodából egy szép tavaszi napon, és a padon dolgozzon, vagy ott egye meg a 700 forintos szendvicsét (alapanyagok: 150 forint, elkészítés 550).

 
Egyértelmű, hogy a padok az újévi fogadalmak miatt ürülnek ki. Az irodisták ilyenkor lemondanak a dohányzásról. Az elhatározás megerősítésére esetleg csatlakoznak a kocsmai dohányzást betiltó Facebook csoporthoz is. Mások persze másról mondanak le. A lányok közül páran olyan erős bűntudatot éreznek a karácsonyi zabálás miatt, hogy egész egyszerűen semmit nem esznek az első munkanapon. Ez persze érződik is: mindenki ideges, feszült, a fontoskodási faktor megsokszorozódik, a beosztottakon meg nagyszerűen le lehet vezetni az idén is csak egy mintás zoknit, meg egy szarvasos pulóvert kapott a főnök. Erre jön rá az egész nap nem dohányzó/nem evő alkalmazottak frusztráltsága, hogy jól induljon az új év.
 
Az első napot vagy bírjuk ki, vagy menjünk szabadságra. A hét további részét már úgyis csak tragikomédiába fordítják az újévi fogadalomként sportolni kezdő munkatársak végtagtörései, zúzódásai és szalagszakadásai.
 
Mi pedig fogadjunk meg dolgokat mondjuk február 12.-től, ha már feltétlenül akarunk. Például azt, hogy ezentúl csak rendes italokat fogunk inni, rendes helyeken. Én meg ismét megfogadom - mint mindig az elmúlt 3 évben - hogy idén végre tényleg eljutok Dél-Amerikába. Utazáson kívül úgyse' éri meg szinte semmire se költeni.

 

5 komment

Címkék: iroda van egyáltalán értelme iroda taget rakni egy irodai élettel foglalkozó blogba?

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr911641730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsó Bendzsó 2010.01.04. 20:09:40

Helyesbítek: alapanyag ára 50 Ft. Elkészítés (összehányás) 650 Ft.

Hurrá! Végre megint vannak posztok.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.04. 23:37:19

Szétcigizett szilveszter, afterszilveszter és zárószilveszter miatti nikotinmérgezés lehet még ok?

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2010.01.05. 13:39:16

Ismerős diagnózisok egész sora :)

Ha már Dél-Amerikánál tartunk, argentínai idegenvezetést jutányos áron vállalok. Csak sietni kéne, ott épp most kezdődik a nyár.
nyomkereso.korkep.sk/

suo tempore 2010.01.05. 22:03:30

arra kell fogadásokat kötni,h melyik leszokó nyúl először a cigi után...a többi hamarosan követi :)

_czar 2010.01.06. 01:55:06

én idén pont ezért csak olyan dolgokat fogadtam meg amiket be is tudok tartani: 2010ben ugyanannyit fogok dohányozni, kicsit többet eszem, és megpróbálok kevesebbet dolgozni.
süti beállítások módosítása