IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

A spamekről

2007.10.02. 10:45 Király Rák

Az utóbbi pár évben megjelent az a téves nézet a köztudatban, hogy a spam az irodai patkányok ellenfele, ellene minden eszközzel, tűzzel-vassal, mocskosdrága spamszűrővel kell küzdeni. Nyilván nem kell sokat gondolkodni, s még csak be sem kell üzemelni a bennünk élő Lovas Istvánba oltott leninfiút, hogy kézenfekvő háttérsztorival álljunk elő: rengeteg ember foglalkozik azzal, hogy különféle spamvadász algoritmusokat készít, ezeket mások reklámozzák, szép dobozba csomagolják, weboldalakat készítenek nekik, hirdetik, stb. Szóval a spamirtás már iparág lett.

Az iparág célcsoportja pedig a közepes és nagyobb vállalatok, akik kellőképpen be vannak fenyítve a BSA akciókkal ahhoz, hogy ne a 2baksáról, vagy torrentről szerezzék be a spamirtót, hanem fizessenek is érte. A hülye cégek meg is teszik.

Pedig a spameknek egy csomó áldásos hatása van a mai cégkommunikációra. Egy átlagos munkanap közepén, amikor bekapcsolod a gépet, és elédömlik 86 új email, máris megnyugodhatsz. A 86-ból valószínűleg körülbelül hatvan spam. A maradék 26-ból hat valami bevándorlótól (magyarul nem beszélő főfasztól) jön. Ezeket a tárgy alapján úgyis spamnek nézi a kereső, tehát tőled függ, hogy kitörlöd-e rögtön, vagy csak olvasás után.

Marad 20 email, amiből 10 általában ugyanarról szól, csak minden faszfej úgy érzi, hogy neki is közölnie kell veled. Ezek általában nagyon lényegtelen üzenetek, például, hogy valakit kirúgtak, vagy megváltoznak a fénymásoló kódjai, amiről úgyis küldenek értesítést. Itt tehát kilenc üzenet teljesen, egy pedig csak részben lényegtelen.

A maradék 10 levélből hét általában olyan, amivel nem (csak) neked van közvetlenül dolgod, hanem valaki másnak, de elküldték neked is másolatban. Ezek érdekes levelek, ugyanis megtudhatod belőle, ki kit akar kinyírni (ezekről részletesen később). Most röviden annyit, hogy X. Y.-nak szánt feladatot nem véletlenül küldenek el a feladat szempontjából teljesen lényegtelen embereknek is. A fennmaradó három emailben foglalt feladatok közül kettőt át tudsz passzolni másnak, marad egy. Arról az egyről, ha szerencséd van, kiderül, hogy mégis spam. Ha nincs szerencséd, kiderül, hogy egy dörgedelmes email valamelyik magyarul nem beszélő bevándorlótól, amiért nem válaszoltál egy két hete írt levelére, amelyben valami lényegtelen dolgot kér, például, hogy jelezd, ha festeni kellene, mert majd lesz festés. Vagy hogy melyik beosztottad nem dolgozik rendesen.

Persze festeni nem fognak, csak állapotfelmérnek, a rossz beosztottat meg úgysem panaszolod be, mert vagy kirúgod magad, vagy nem rúgod ki, mert jó fej/zsarol valamivel. De ezekre a mailekre így is illik válaszolni. Hárítással. Azt, hogy nem válaszoltál, fogd a levelezőrendszer spamszűrőjére (ha kellően nagy a cég, sokan lesznek még így ezzel, nem csak te), az állapotjelentésről írj egy semmitmondó mondatot, meg a kötelező lezárást: ,,ha bármilyen kérdésed van, állok rendelkezésre, ha a spamszűrő is úgy akarja :)"

Méghogy a spam rossz! Mfha!

Ma délután, vagy holnap megyünk a japánokhoz. Ha több, mint egy hónapig nem frissül a blog, ne gyertek utánunk. Most pedig mennem kell, növelem a GDP-t. Persze nem munkával, hanem fogyasztással. A kávékészlet és a patkányitató megcsapolásával.

16 komment

Címkék: spam kávé technika motiváció mindennapok iroda e mail itató a meggazdagodás útja

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr99183343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.02. 14:02:45

Mit csinálsz a japóknál?Egyébként tényleg igy van. Ha kapok 20 új levelet egy nap, abból 1-2 szól nekem...csak tudnám,mire való a freemail 5 fokuzatú spam szűrője...szart sem ér.

Fehér Robot · http://www.eisengrau.com 2007.10.02. 14:41:47

ha kiszűrné a spamet nem segítené a munkádat. Elolvastad egyáltalán a fenti bejegyzést?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.02. 14:54:52

Japánok alatt a felső szinten lévő céget értem (lásd előző, vagy azelőtti bejegyzés, de persze a mérgező nyershalak és az összes létező szexuális perverzitás országa is vonz. Majd egyszer.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.02. 15:01:10

A freemail szűrőt lehet állítgatni.. érdemes is, mert ez a bejegyzés magánlevelekre természetesen nem vonatkozik. A címoldalt köszönjük, index.

Ehbazz 2007.10.02. 15:14:32

Nem értem, én alig kapok spamet. Nem lehetek sikeres ember, mi?

Athina · http://blog.athina.hu 2007.10.02. 23:46:23

Patkány már megint hova tűnt? Hé, gyere vissza.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.03. 00:32:07

Nabazdmeg, beírtam, hova tűnt, erre az is eltűnt.. áhvazz..

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.03. 00:33:58

Szal az a lényeg, hogy él, csak szabin volt és otthon meg nem volt nete. A sztorik amúgy továbbra is közösek.

fgc 2007.10.03. 08:07:27

nem kell ehhez mocskosdraga cucc.
szolj az rg-nek, eztet tegye a szerverre :

assp.sourceforge.net/

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.03. 08:24:24

Az rg-t külsős válllalkozó adja az egész irodaháznak, és személye külön megérne egyszer egy posztot. A spam jó, nem akarjuk kiírtani. De az assp jól jöhet otthonra.

soleona (törölt) 2007.10.03. 10:40:18

A spamszűrőnél van egy sokkal de sokkal jobb: a vérhüyle rendszergizda aki három havonta szétlövi a szervereket és a felhasználói gépeket mondván hogy frissülünk/modernizálódunk. Na ilyenkor egy hétig nincs meló, mert minden besz...t mi pedig mivel nem lehet dolgozni relaxálunk, zenét hallgatunk és hazatoljuk a bringát mert süt a nap és a következő kettő és fél hónapban lehet arra hivatkozni, hogy a rendszerleállás miatt ez-az eltünt, elkeveredett és mire megnyugszik mindenki és újra tele van a postaládád elintézni való nyavalygásokkal jön megint az aranykezű hülyegyerek hogy van újabb programfrissítés :D

fgc 2007.10.03. 14:32:11

otthonra nembiztos, az assp inkabb szerverre valo cucc.

Ortisz · http://brog.xn--ott-ina.com 2007.10.04. 09:39:08

\"Azt, hogy nem válaszoltál, fogd a levelezőrendszer spamszűrőjére \"
Hehe, ezt elsütöttem 1x-2x, be is jött. Persze ha nekem kamuznak ilyet, nem kímélek. :o)
Pl:
- A visszaigazolást megkaptam, de a számla másolata nem jött át, biztos kiszűrte a szpemszűrő.
- Aha, a szpemszűrő megfelezte a kétoldalas pdf-et, értem.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.04. 19:37:23

Hát igen, rablóból lesz a legjobb pandúr.. :)
süti beállítások módosítása