IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Anyagcsere

2011.03.22. 14:00 Whiskey on a Sunday

Megfigyelés: A főnökcsere olyan, mint a river a pókerben. Amikor először találkozol a helyzettel, nagyon várod az utolsó lapot, az új főnököt. Biztos vagy benne, hogy lejön a kilences a sorhoz. Biztos vagy benne, hogy kevesebb lesz a felesleges cseszegetés és több az érdemi munka. Biztos vagy benne, hogy most aztán minden megváltozik, rendbe jön, valaki végre kimossa az áporodott, penészes ,,törölközőt" a mosdóban, esetleg becsavarja azt a villanykörtét, aminek a hiánya miatt már két, sokáig túlórázó recepcióst fizetünk táppénzen, bokatöréssel.

Természetesen semmi sem fog érdemben változni. A sor nem jön le (másnak viszont beesik egy ász pár), a villanykörtét nem csavarja be senki (viszont a harmadik recepciósnak magas lányt választunk, és aláíratnak vele egy papírt a jogászok, hogy ha magassarkúban jár, azt saját felelősségre teszi, mi semmilyen kártérítést nem fizetünk). A törölköző pedig, a benne felhalmozott anyagoktól két lábra áll, életre kel és elszökik.

És ezt így megszokjuk, csökkennek az elvárások a főnökcserével és a river-rel szemben is.

Szóval reggel, fél tízkor, kómásan másztam az irodaház bejáratán, nem tudok mit tenni, amikor így beköszönt a tavasz (mintha Kubában lennénk), már hajnali nyolc körül kivet az ágy. Kedvesen odabiccentek a recepciósnak (a laposcipősnek), ő ilyenkor úgy köszön, mint egy lelkes puli, első munkahelye, gondolom a HR a fejébe verte, hogy a cég kasztokból áll, és az én és a többi sales-es egész napos passziánszozása termeli a Profitot, amiből mi őt eltartjuk, stb. Ez persze faszság, de mindenkit ezzel hülyítenek.

Na, szóval ma a szokásos kedves köszöntés mellé hallottam egy mondatot is, egyrészt a kómásság, másrészt a szokatlanság miatt nem figyeltem. ,,Ne haragudj, mit is mondtál?" - kérdeztem vissza, és egyből az jutott eszembe, hogy szegény lányt most biztos megsértettem, és a HR-esek aknamunkája miatt elsírja majd magát, hogy egy sales-es nem értette, mit mond. Aztán az jutott eszembe, hogy biztosan csak beképzelem ezt a HR-es dolgot. Viszont, mivel ezen gondolkodtam, ismét nem hallottam semmit.

- Bocs, még egyszer megismételnéd?
- Persze. Itt van egy srác, Wiedermüller Álmos, azt mondja a te részlegeden fog dolgozni, te vagy az első, ezért szóltam neked.
- Hogy érted, hogy az első? - hirtelen arra gondoltam, hogy a HR-esek azt kamuzták neki, hogy van rendes teljesítménymérésünk, és azon én vagyok a legjobb. Pedig, a teljesítménymérés elsősorban sonkás szendvicseken alapul, de ez már tényleg egy másik poszt.
- Te értél be elsőnek. A srácot nem tudtam sehová beengedni, mert még minden zárva van, de kiderült, hogy jóban van a szomszéd kávézós nénivel, mert a gimnáziumi büféjüket ő üzemeltette, szóval ott van, átszólhatok neki, hogy fogadod?
- Persze, köszi - Az egészből annyit értettem, hogy kávé.

Egy magas kamaszgyerek lépett be az ajtón, fekete érettségizős öltönyben, fehér ingben, nyakkendőben. Ugyan, az öltöny ujjban és nadrágvégben is rövid volt, a kölyök még így is jobban öltözött, nem csak a párttitkár-lila zakós ügyvezetőnknél, de a német főtulajdonosnál is, aki valami miatt ragaszkodik egy ronda, sárga kordnadrághoz.

Igazából a korábbi önmagamat láttam benne (csak kevésbé hülye névvel), és már éppen elkezdtem volna neki mondani, hogy meneküljön, gyorsan, el innen, bárhová, külföldre, kőművesnek, focizni, leszarom, de csak egy miben segíthetek csúszott ki a számon. Elmondta, hogy az előző főnök (a leanyagcserélt) vette fel a salesre, mindenféle magyar elit egyetemekre járt, ahol egészen 1985-ig jutottak a sales technikák elmélete és gyakorlatában, szeretné magát élesben is kipróbálni, és nagyon inspirálja a nemzetközi környezet, ezért szeretne itt dolgozni, mert már a három hónapos kiválasztási folyamat alatt is mennyit tanult.

Elnevettem magam, mert a kiválasztási folyamatról eszembe jutott a mellékvesekéreg.  Elhatároztam, hogy jót teszek vele és elküldöm, mivel amúgy sincs semmi nyoma annak, hogy őt ide bárki felvette. Közben fél szemmel a monitoromat néztem, egy filmben egyszer ezt láttam.

- No, én nagyon élveztem ezt a kis társalgást, de... - ebben a pillanatban vettem észre, hogy a szomszéd irodából Anikó, a hisztis középvezető már megint csupa nagybetűvel írt egy egy SÜRGŐS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tárgyú, ráadásul pirossal fogalmazott levelet. Átgondoltam a stratégiámat - de most már itt az ideje, hogy bedobjunk a mély vízbe.  Át is küldöm az első feladatot, egy óra múlva kellene nekem. Menni fog? Egy ilyen feladatot pár hónap múlva 10 perc alatt is megcsinálsz. - vettem elő neki a szekrényből egy használaton kívüli laptopot.

Már majdnem hozzátettem, hogy ,,Üdv a fedélzeten!", de ekkor ismét elnevettem magam, mert ez valószínűleg a legbuzisabb modoroskodás, ami létezhet. Ha visszajön Patkány - ismét Németországban van, mert a múltkor nagyon megnyerő volt - majd elújságolom neki, hogy van egy új kollégánk. Amúgy mi a fene tart egy interjún három hónapig?

12 komment

Címkék: homoszexualitás pozitív gondolkodás e mail főnök munkahelyi baleset forgószék van egyáltalán értelme iroda taget rakni egy irodai élettel foglalkozó blogba? mellékvesekéreg

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr291859286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2011.03.22. 18:21:59

Csupa nagybetűvel a sürgős levél annyira megvan. Jön vagy naponta 40.

Johnny336 2011.03.23. 10:04:47

@Irodai Patkany: és mindegyiket ugyanannyira szokás leszarni :D

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2011.03.23. 15:40:50

@Johnny336: alap. Ha én küldök valamit, és azt akarom, h tuti elolvassák, általában ilyeneket írok a tárgy mezőbe, hogy "ne nyisd meg", meg titkos, vagy valami egészen agyabaszott hülyeséget amire tuti mindenki rákattint. De legtöbbször csak belerajzolok egy faszt vagy pinát.

Johnny336 2011.03.23. 15:46:18

@Irodai Patkany: a másik kedvencem, amikor valaki cégnév-global-all listára küldd egy kérdést, hogy hol van a majonéz a hűtőből, és mindenki irogat vissza, hogy please, remove me from the list. Aztán ezzel eljátszanak két napig.

pause 2011.03.29. 19:05:21

nálllunk a SOS a menő.

saly · http://zoofi.freeblog.hu 2011.03.31. 01:11:22

aaaaannnyira, de aaaaaannyira hiányoztatok, komolyan.
olyan jó megint olvasni új posztokat felétek, hüpp.
még-még.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.04.01. 12:40:01

Itt csak egy olasz sales arc van, akit már mindenki körberöhög.

" I need this ASAP! I need to submit it to customer TODAY!!!!!!!!!!!!!!!"

És ezt elküldi minden nap, napi 3x, mert azt hiszi nem dolgozom rajta. Ennek egyenes következménye, hogy ami Giuseppétől jön, azt már ignorálja a szemem, és ha éppen nincs dolgom, akkor is várhat. Majd. Szerintem kreálok neki egy foldert és automatikusn átirányítom, majd péntekenként törlöm a folder tartalmát...

Azze 2011.04.07. 11:30:35

helo pont most találtam egy uj sorozatot ma ment le az első rész a címe Workaholic , egyből eza blog jutott róla eszembe, mintha erről mintázták volna :D nézzétek ti is4

Whiskey on a Sunday 2011.04.12. 08:50:42

@Azze: Elég jó a sorozat, de azt azért meg kell jegyezni, hogy a drogok rosszak, érteeem?

Azze 2011.04.13. 16:26:33

jó most pont nem a drogokra gondoltam, haanem a munkakörnyezetre, ésatöbbi.

Whiskey on a Sunday 2011.04.14. 13:24:43

@Azze: Persze, vágom, és nyilván csak hülyéskedtem. Kösz amúgy az ajánlást, épp most jött le a második rész. Kettőkor meeting, addig pont meg tudom nézni.

Moncsycica 2011.06.23. 06:15:24

Sziasztok,de Joooo,hogy ujra vagytok:)))!
HIANYOZTATOK!
Meg felek is ,mert dorog az eg es villamlik,meg ejjel is van,meg egyedul is vagyok,meg kicsi is...stb,de ujraolvasom a regi irasaitokat....aztan csak jobban leszek,nem?
Apropo,Patkany,Jancsi,mizu Rakkal?
Kerestem a Red Lobsterben:)))),remelem,nem lesz rajta az etlapon,ha latjatok,mondjatok meg neki,hogy SZERETEM,foleg a labait...citromosan:)).IRJATOK!
süti beállítások módosítása