IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

A meeting arcai

2010.03.22. 21:51 Irodai Patkany

A mai meetingen igyekeznem kellett, hogy a főnök látóteréből leginkább kieső helyre ülhessek. Hosszú hónapok megfigyelő és elemző munkája során világossá vált, hogy a nyugis meeting kulcsa az asztal baloldalán lévő hatodik szék. A jobboldaliakat sokkal többször zaklatja a főnök, tekintetét is ösztönösen jobbra szegezi. Talán mert jobbkezes, vagy a legutóbbi céges paintball óta poszttraumatikus-stresszben szenved, ami arra készteti, hogy az esetleges ellenséges támadás esetén menekülési utat jelentő tőle jobbra nyíló ajtót sose tévessze szem elől. Ma végképp nem hiányzik a basztatás, szóval csak ülök a kedvenc helyemen, lazítok, figyelem a többiek hülye fejét. Igazából rájuk se kell néznem, mindenkiről pontosan tudom, mire gondol:

Mellettem Szabó elvtárs azon eszi magát, hogy idősebb a főnöknél, sőt az asztalmál is ő a korelnök. Hiába régi cimborája a Kusnyánszki Gabinak, aki benyomta ide, ki fogják baszni mert kurva öreg. Ő az egyetlen családapa. Jobb lett volna letagadni a családot, de azt mégsem lehet. Vagy legalább úgy tálalni, hogy ,,együtt élek a csajommal meg két kiskorúval”, az mégis jobban hangzott volna, mint a ,,feleségem és két gyerekem van”. Az első napon ,,harcos kommunista üdvözletem”-mel köszönni sem volt a legjobb ötlet, hiába nevettek rajta a régi helyen mindig a Pistiék, itt senki nem értette a viccet. Aztán valaki megtalálta az információs szupersztrádán, hogy Kupidó néven jelentett a hivatalnak ’87-től. Pedig az egy másik Szabó. De nem is az ügynök múlt vádja a legkínosabb, hanem hogy ebből is az jön le, hogy kurva öreg. És Szabó úrnak teljesen igaza van.

Velem szemben Tibi azon röhög, hogy hová ültem. Pár napja megosztottam vele az elméletem. Ha nem is vagyunk a legjobb barátok, de kedvelem a srácot, mert nincs benne egy csepp rosszindulat sem. Meg kell valaki, akivel az ember megoszthatja az elméleteit. Mellette Gigi és Robi egymást fogdossák az asztal alatt, tuti azon kattognak, hogy ki kéne osonni a klotyóba szúrni egy gyorsat. A következő arc Otié, aki nem gondol semmire. Ő most boldog, hogy a főnök közelében lehet. Jóságos kutya szemével fürkészi a főnök arcát, issza minden szavát. Még sosem szolgált ennyire karizmatikus és jó vezetőt, mint a mostani gazdája főnöke. Ha lenne farka, izgatottan csóválná. Mellette Jenő. Arca sápadt, nyakán golyva nő, savószínű élettelen android-szemével mered a semmibe. Úgy hiszem egyes embereknek egyszerűen nincs lelke, Jenő pontosan ilyen. Belül üres mint a konzervdoboz amit tisztára nyaltak macskáid. Ennél a kifejezéstelen arcánál már csak az a rosszabb, mikor ki akar fejezni valamit. Például ha a főnök vicceset mond, és Jenő megpróbál mosolyogni: az egyszerűen vérfagyasztó.

 A főnök és a többiek arcát már nem látom, így gondolataimba merülök. A bal herém kisebb mint a jobb, a jobboldali tehát nagyobb. Fel kéne hívni Jancsit, hogy basszunk be este. Igaz, hogy még csak hétfő van, de nem bírom ki péntekig. A holnap délelőttöt úgy is kivettem, hogy elintézzem a hónapok óta halogatott okmányirodás szopást, de sorban állni másnaposan is lehet. Jancsi meg úgyis a munkanélküliek egyre duzzadó táborát gazdagítja, neki kurva mindegy mikor baszunk be. Igazából el kéne intézni, hogy felvegyék ide. Már filóztam ezen, de nem egyszerű a feladat. Először is Jancsinak helyet kell csinálni, tehát el kell érni, hogy valakit kibasszanak. A megvalósításon még nem gondolkoztam sokat, mondjuk a legegyszerűbb lenne lezsírozni biztonsági őr Istvánnal, hogy szúrópróbaszerűen kutassa át valakinek a táskáját, amibe én előzőleg vállalati tulajdont, füvet, vagy valami azonnal kirúgással járó kínos dolgot tettem. Vagy bedrogozni a kiszemelt áldozat kávéját, majd amíg a szer hatása alatt áll, rávenni valami nagyon illetlen tettre. Ezzel csak az a para, hogy nem kúrhatok ki ennyire valami random fasszal, még a végén rosszul aludnék. Valaki olyan kell, aki megérdemli. De tényleg. Ha Jancsinak meg lesz a hely, még fel is kell vetetni, ami még nehezebb lesz. Úgy lenne jó intézni, hogy csak szóljak a főnöknek: ismerem a megfelelő embert, és talán át tudom csábítani hozzánk. Ehhez mondjuk az kéne, hogy a főnök megbízható és értékes munkaerőnek tartson, akire érdemes hallgatni. Hm, lehet nem ártana odafigyelni például most és hozzászólni valami értelmeset a meeting témájához? Az a baj, hogy én nem bírom ezt csapatmunkának hívott maszatolást, mikor órákig rugózunk hülyeségeken a lényegtől teljesen elrugaszkodva. Én egy mondatban megmondom a frankót, és mindenki mehet haza. De ez nem jó, ez nem team player hozzáállás, és hiába érvelek le kíméletlenül bárkit, ez csak még rosszabb színben tüntet fel engem. Ehelyett nagyon messziről indulva rá kell vennem a többieket, hogy velem együtt haladva, szépen lassan kimondják amit szeretnék, úgy tüntetve fel, mintha együtt találtuk volna ki. Így a főnök azt fogja látni, hogy én vagyok a csapat lelke, ha ott vagyok máris elindul a megállíthatatlan brainstorming lavina. Így én leszek az irodai főlófasz, a pótolhatatlan fogaskerék, és remélhetőleg lesz annyi befolyásom, hogy felvetessem Jancsit. Az a gáz ezzel a módszerrel, hogy kurva fárasztó tud lenni. Bár ha jobban belegondolok, a kollégáim kivétel nélkül ostoba bábok, tulajdonképpen nem is értem miért nem kezdtem el korábban elméjük megerőszakolását. Talán mert akkor még nem volt meg a cél, de Jancsival minden értelmet nyer.

 

16 komment

Címkék: pozitív gondolkodás szabadnap jancsi

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr751860692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.03.23. 12:43:37

Ne hagyd abba, vannak még fanok ;]

kutasbandi 2010.03.25. 19:06:41

Patkány!
Hát te tök hülye vagy! : )
Régebben olvastam minden írásodat, na meg a Jancsiét is (remélem írt valamit, mert különben beégek), és már akkor tudtam, hogy zseniális amit csináltok. Akkor még nem érezhettem át eléggé azt, amiről szól a blog, de egy ideje már én is irodai patkány lettem, legalább is az operátorok szemében vagyok patkány, mert vettem a bátorságot, és stopperrel végig mértem mindenkinek a munkatempóját.
Szóval kb 2 perccel ezelőtt eszembe jutott ez a blog, vagyis hogy kb 1 éve nem olvastam. Háááát itt nem változott semmi, köszönöm, hogy ismét őszintén nevethettem, így a 13. munkaórában szombaton. Köszi

suo tempore 2010.03.27. 14:59:17

ez a blog régen vicces volt, de ahogy elnézem hamarosan öngyi leszel

Moncsycica 2010.03.28. 15:28:50

Sziasztok!Jobb keson ,mint soha....so Boldog Uj Evet!Csak,most lattam,hogy irtatok.Hianyoztatok...
Patkany?!Tehat,az asztal melyik oldalara kell ulni(ha jolemlexem bal?)honnan nezve?Az hogy van ablak szamit -e?
Jun.12-en allamvizsgazok...nem szeretnem,ha ramfigyelnenek....valaszt pls!
Pusszancs,Mindenkinek!

Moncsycica 2010.03.28. 15:38:03

Tenyleg,mi tortent Veletek tavaly majustol-decemberig?
Mindenkeppen folytassatok...nekem mindig feldobjatok a napomat,ha irtok.....!!!

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2010.03.29. 18:11:55

@eloszto: én mindennap megnézem, hogy van-e poszt. Felkészít az életre...

Moncsycica 2010.03.30. 16:49:21

Szasztok!Csak bekukkantottam,hogy irtatok -e valami?Szomoruan konstatalom,hogy nem!
Most eppen megint suliba jarok...tok uncsi...azon gondolkodom,hogy logjam el az idot...mar a venaelszoritobol csinaltam kis csuzlit...meglottem,az egyik csuny,pupos,szoros,blackpeople csajszi oszitarsamat.Es rafogtam,az egyik bargyun mosolygo paki oszitarsamra.'kozben Ratok is gondoltam!"
Ha a kiscsaj a hataraesett volna...porgott volna a pupjan?Hmmm,tok,uncsi...megyek es oszeszurkalom a tobbieket...vervetel cimszo alatt.
Jeee,kezdek olyan gonosz lenne,mint Ti?!

kzolika 2010.04.02. 19:35:37

Jó is lenne akkora helyen dolgozni, ahol a bal oldal 6. helyére lehet ülni meetingen. Nálunk az egész vezetőség elfér a vezérigazgató szobájában. Mondjuk épp én ülök a 6. székre, de nincs is szükség többre.

Moncsycica 2010.04.05. 16:26:22

Husvet Hetfo van!Itt sajna nem unnep:(((.Itt ulok a suliban,es megeeeszzzz az unalom...es Ti sem irtatok semmit!

Patria 2010.04.13. 14:17:12

Lehetne gyakrabban poszt...

ergerberger 2010.05.11. 03:16:36

Írjatok már, tosszátok meg!

Lassan már naponta jövök, hogy van-e új poszt...

labigabi 2010.05.22. 12:35:33

Folytatást Akarunk!!!!!! Elvonási tünetek jelentkeznek!!!!

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2010.08.12. 13:59:09

Csatlakoznák a népharaghoz, új bejegyzést akarunk!

sas_szem 2010.08.19. 11:16:39

Ténylég jó lenne már egy új bejegyzés, mert ez így nem vicces.
Vagy megint nincs munkátok?

DonCiccio 2010.08.28. 23:33:58

Az Irodai Patkányok blog halott.

TOC 2010.09.10. 16:38:22

Hatalmas seggnyalás blablabla. Kurvajo ez a poszt, ;)
süti beállítások módosítása