IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Péntek

2009.05.30. 23:30 Irodai Patkany

A semmit tevés néha nagyon megterhelő. Bőven határidő előtt fejeztem be a jelenlegi projekt rám eső részét, de úgy döntöttem kivárom a határidő végét. Már általános isiben is szerettem a dolgozat fölött kotlani kicsöngetésig, hiába készültem el korábban. Néztem a gondolkodástól konkávvá deformálódott arcokat, hallgattam a tollak sercegését, szorgalmas agyak kattogását, padba rejtett füzetlapok ropogását.

A mai napom is hasonlóan telt, azzal a különbséggel, hogy jóval több időt kellett elbasznom, mint anno kicsöngetésig, ráadásul lázas munkát színlelve. Reggel rögtön meglepődtem, hogy a máskor percekig bootoló, értelmetlenül kurrogó, lefagyó szarguriga számítógépemen ezúttal mennyire gyorsan felállt az XP. Eszembe is jutott, hogy ha az unokaöcsém Xbox-ja ~3 sec alatt bootol, miért ne tudhatná egy PC ugyanezt? Ezen elmerengtem magamban vagy másfél percig, úgy tizenöt percig elolvastam a híreket, aztán egy perc alatt leoltottam valami csírát fórumon. Az ebédszünetig volt még két és fél órám, ami nagyon nehezen telt el. Kipróbáltam, hogy ha sokáig nézem valaki tarkóját, és közben erősen arra gondolok, hogy „nézz hátra”, vajon megfordul-e. Nem működött a dolog, de azt hiszem az én hibámból. Túlságosan szétszórt voltam, nem tudtam eléggé koncentrálni, meg közben néha negatív gondolatokat sugároztam Zoltán felé is, mert egy pöcs, és igazán rászolgált pár negatív gondolatra. Ez a komoly mentális tevékenység kissé kimerített, ezért megpihentem öt percre. Közben megpróbáltam kiszámolni az iroda fenntartásának költségeit. A nálunk dolgozók 90%-át lehetne távmunkában dolgoztatni, fogyasszák otthon az áramot, nem kéne ekkora irodát fenntartani, huszonegyedik kibaszott században rá kéne jönni végre, hogy az internetet nem csak pornónézésre lehet használni. Aztán rájöttem, hogy ha ez a rendszer meg lenne szervezve, nagyon hamar rákapnának kínai / indiai / egyéb olcsó munkaerő használatára, interneten keresztül. Elvégre net már a szavannán is van, a busman meg lehet nem keni a PHP-t, de ha kap érte két dollárt, hamar beletanul. Így viszont én rábasznék, úgyhogy inkább kussolok. Jó nekem itt a légkondicionált üveg kalitkában, a busmanok meg bekaphatják. Miután ezt lejátszottam magamban, eszembe jutott, hogy reggel azt találtam ki, majd néha random munkahangokat adok ki, hogy a ne keltsem fel a többiek gyanúját. Régebben megfigyeltem, hogy ha valaki nagyon rápörgött valamire, akkor tudtán kívül magában beszél. Például ilyeneket mormog maga el, hogy „kurvaistvánbasszamegmárnemigazbazmegeztaszart”, vagy „büdöspicsaistvánfaszamárebbeagecibebasszameg”, meg ilyenek. Ezek után igyekeztem nem megfeledkezni erről, és öt percenként hörögni valamit.

Az ebédszünetet a lehető leghosszabbra nyújtottam, viszont a kajcsi utáni rituális kávézást szkippeltem, mert teli hassal jól esik szundítani kicsit. A lehető legkényelmesebben elhelyezkedtem, felcsaptam a fél arcomat kitakaró Ray Ban-t (egy férfi hordjon Ray Ban-t, vagy hunyorogjon egész nyáron –nem emlékszem ki mondta, de nagyon találó) és bedobtam a szunyát. Az iroda monoton hangjai – számítógép zúgás, klaviatúra klimpírozás, klikkolás, nyomtató búgás – teljesen bealtattak. Ki kéne adni CD-n, komolyan, sokkal jobb, mint az óceán hangjai meg ezek a meditálós fikák.

Nem akartam teljesen elaludni, azt hittem végig ébren vagyok, aztán egy mezőn találtam magam, térdig ért a fű, hatalmas kígyókat vadásztunk M-16-ossal. Az egyik majdnem elkapta Karsowitz-ot, négyszemű kiszuperált társamat, aki végig azt kiabálta, hogy „haza akarok menni, adj egy kis füvet, adj egy kis füvet, kérlek!”, de még idejében leszedtem a bestiát. Mindent beterített a kígyóhús, véresen bukott alá a Nap a domb mögött.

Szar volt felébredni, mintha tarkón vágtak volna, agyam percekig zsibbadt. A munkaidő lassan letelt, a hátralévő fél órában megírtam e posztot. Vigyázzatok az óráskígyókkal, písz…

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr21154051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kwallet 2009.06.09. 05:03:35

szakadtam a rohogestol, nagyon jo iras lett, gz ;D

James T. Kirk (törölt) 2009.06.10. 10:22:44

irigykedek ám vagy csak gyáva vagyok?
igaz én egy kriptában dolgozom - a kollegáknak lehetne állítani a modorosság szobrát, ebből kifolyólag néha ébren arról álmodom hogy egyiknek beleszúrom a szemébe a rotling cerkát, és dolgozom tovább :-) - és nem vagyunk sokan a szobában, de annyira aludnék néha... :-)
szóval irigyellek vazeg... :-)

dr. Wilbur Swain 2009.06.13. 10:57:31

óóó, igen, újra a megszokott stílus és minőség! zseniális

kwallet 2009.06.14. 04:55:51

"Az egyik majdnem elkapta Karsowitz-ot, négyszemű kiszuperált társamat, aki végig azt kiabálta, hogy „haza akarok menni, adj egy kis füvet, adj egy kis füvet, kérlek!"

beleolvastam ujra es meg mindig ezen szakadok ;DDDD

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.06.16. 20:52:43

Amíg multi-zombi voltam, én is gyakran aludtam, sokszor meetingeken. Elég vicces volt, én szerveztem a találkozót, elvileg én voltam a projektmenedzser is, behívtam még a divízióigazgatót is, aztán bevágtam a szunyát. Azért saját védelmemben hozzátenném, hogy eddig mindenhol bealudtam, csak néhol nem volt felelősségem, így nem számított.
Azt meg elmondanám nektek, hogy nálunk okosabb országokban már rájöttek arra, egy 20-30 perces szundi után sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni az emberek. Szóval a cég saját hülyesége az, ha nem hagyja aludni az embereket.

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.06.16. 20:55:13

Na jó, most látom, mennyire nagyképűen hangzik az egész. Pedig nem volt kunszt, egyszerűen meg volt adva, hogy így kell csinálni.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.06.16. 20:57:30

Segítek: rengeteg informatkai munkát kiszerveztek már Indiába. Az olyan is. Ennyi pénzért mit vársz?

Moncsycica 2009.06.24. 23:35:16

Heeelp Meeeee!
5-leteket varok!!!!
So,hazajottem a melobol es az ajtom elott ujabb "szerelmes levelet"talaltama f n property Management-tol....es elsirtam magamat,es felhivtam az Anyukamat aki most eppen Edmontonban van a Nagybratyomnal,de csak azt tudtak mondani,hogy holnap hivjam fel az ugyvedemet....de en kiakarok bacni a boarddal.Tehat van ket kis nimfapapgajom,akiket neha kiteszek-ha jo az ido-a balconira,de en itthon vagyok(kalitkaba),csak eppen bent molyolok a lakasba,de latom es hallom Oket-marmint a papagajokat-,es most megfenyegettek,hogy "absolutely prohibited to allow your pets to relieve themselves on the balconies" es hogy felfognak jelenteni a Toronto Public Health-nel....
Tudom,hogy ki ez a lako,so 5 leteket varok...visszavagasra.Most oszinten,otthon,akinek kutyaja van,a kertjeben nem hagyhatyja magara,vagy a tyukokat az olba??????c! mar hanyingerem van ettol a lakastol!
Elore is koszi az 5-leteket!Ne fogjatok vissza magatokat!Udv:En

Mixer 2009.07.08. 12:38:17

az irodában sok okos és kellemes dolgot lehet csinálni, az egyik titkárnő épp most vette észre,h ebédidőben pornót nézek :)

BadGuy 2011.02.22. 11:20:57

Mindig jókat röhögök ezen a poszton, főleg moncsycica "ne fogjátok vissza magatokat" commentje miatt.
süti beállítások módosítása