IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Új sorozat - Irodai legendák

2008.10.21. 07:49 Király Rák

Mindig is irigyeltük azokat a barátainkat, akik megengedhették maguknak, hogy huszonöt-harminc éves korukig távol tartsák maguktól az (irodai) munkát, ilyen-olyan egyetemekre, külföldi tanulmányutakra, tapasztalatszerzésre, saját jövőjük iránt érzett bizonytalanságra, a fokozódó nemzetközi helyzetre (undsoweiter) hivatkozva.

Viszont úgy néz ki, hogy életművész barátaink abba a korba értek, hogy kénytelen-kelletlen be kellett zsidulniuk adniuk az önéletrajzukat valamely juppinegyed szarpakolgatós irodájához. Ezen barátaink jópár hétig nem jöttek velünk sörözni péntekenként, természetesen olyan dolgokra hivatkozva, amikkel az első csapatépítő tréningeken tömik az ember többre hivatott szürkeállományát (az ügyfél - értsd a tökéletes seggnyalásért végzett pluszmunka - az első; a leadási határidő - értsd: két hetet vársz a kibaszott főnökre, hogy átküldje neked az anyagot, viszont ő már másnap kéri tőled az eredményt - fontos; a cégen belüli kollegialitás - falazni a főnök kedvence, tehetségtelen kollegának - a legelső; stb.).

Újabban ismét járnak velünk inni, s már maguktól megtanulták kritikával fogadni a ,,belső kommunikációs üzeneteket", s a mindenható felettesüket is képesek úgy elképzelni, mint aki három napig szorulással szenved a klotyón, mígnem egyszer aztán megindul a lavina.

Azonban barátaink példáján okulva remek piaci rést láttunk meg Patkánnyal: ezentúl lerántjuk a leplet az irodai legendákról, tévképzetekről és belső PR-álcákról, minden kezdő munkavállaló okulására. A rovat sűrűsége a blogon megszokott lesz (néha egy-két poszt, aztán sokáig semmi, aztán megint pár, vagy pedig elhal a picsába a második írás után), de egy dolog már biztos: legközelebb az irodai hűtő mélyhűtő rekeszének titkairól olvashattok ezeken a hasábokon.

(A hím és a nőstény oroszlán nemi szervét hangsúlyozó két kép funkciója nem különleges, csupán természetes élőkörnyezetükben szerettük volna megmutatni a dzsungel királyát és királynőjét. Azért, hogy már a beharangozó posztban is legyen valami ismeretterjesztő. Az első oroszlán neve Ron Jeremy, a másodiké ismeretlen.)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr84720370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hottentotta 2008.10.21. 13:08:27

Halljuk, halljuk, halljuk!

Lássuk, lássuk, lássuk!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.21. 13:28:20

Még ma fent lesz, mondjuk öt előtt 12 perccel.

MEB 2008.10.21. 15:00:53

Új olvasótok vagyok, és egy ideje már minden nap nézem,hogy van-e friss post... ;-)
Szóval, várom/várjuk...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.21. 15:24:21

MEB: Üdvözlünk a fedélzetén. Minden új olvasónak örülünk, de ez nem ,,olyan" blog, itt teljesen hektikus, hogy mikor lesz új poszt. Amikor ihletet kapunk, és nem vagyunk lusták megírni. Csak előre szólok, hogy ne érjen csalódás. :)

Viszont akkor számodra még teljesen új az archívum, ajánlom figyelmedbe, ha esetleg egy-két hétig nem frissülnénk.

royce 2008.10.21. 15:30:01

fasza hogy újra van IP
kiváncsian várjuk az ismeretterjesztő posztokat :)

MEB 2008.10.21. 15:45:27

Király Rák; igen-igen,ezekkel én is tisztában vagyok! De talán nem is annyira nagy tragédia,hogy nincs minden nap újdonság... inkább ritkábban,de akkor tartalmas...
Már átrágtam magamat az anyagon egyszer-párszor az első irásoktól kezdve. :-P

rajen 2008.10.21. 17:32:55

Én régi olvasótok vagyok, benne vagytok a Google readerben, így nem nézem minden nap, hogy van-e új poszt. De hajrá, hajrá!
süti beállítások módosítása