IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Harc a melósokkal

2007.08.31. 11:39 Király Rák

Péntek van - így hát nálunk is megrendezésre kerül a szokásos ,,ki látja meg hamarabb a wiwes frissítést a subbán?" vetélkedő. Aztán persze mindenki felveszi a szokásos pénteki munkahozzáállást, amely abból áll, hogy ezer éve húzódó ügyekről kettőkor minden érintettetnek emaileket kell küldeni, amelyekre ők ma már úgysem válaszolnak, tehát lehet hazahúzni.

Patkány állapota amúgy rosszabbodik. Tegnap elhagyta a száját egy: ,,miafaszbajotokvan, a Soma nem egy jó nő, de biztos jól tud kúrni" - felkiáltás, nem is akarom részletezni milyen kontextusban. Pedig mi igazán rendesek voltunk hozzá, végül a vizespóló-verseny is elmaradt, mert néhány kanos (természetesen férfi) IT-s kollegán kívül senki nem akarta bevállalni. Jancsinak valószínűleg igaza van abban, hogy le kell volna őket itatnunk. Majd legközelebb vodkát keverünk a diétáskólába, meg egy kis spurit a 3in1 kávéjukba.

Egyébként tegnap kiélesedett az irodai patkány-melós ellentét. Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik nagyfőnök majdnem megvert egy biciklisfutárt, mert az elég tapló módon oktatta ki arról, hányas tarifakörzetbe tartozik a szállítási útvonal, miközben igazából a diszpécserével kellett volna beszélnie. Persze a futároknak sem könnyű, folyton volt politikusok akarják őket lelőni játékpisztollyal a Kodály köröndnél állítólag.

Kis belvárosi irodánk mellett meg fúrnak valami csatornát, és a mi ablakunk pont odanéz. Jancsi tegnap egész munkaidő alatt Napirajz-szövegeket kurjongatott le a fiúknak (Vigyázz, Tibi, rádesik az a szar, tartsá' rá kicsit, e!), ám legnagyobb megdöbbenésünkre nem verték szarrá délután, amikor hazahúztunk, hanem befogadták. Ennek eredményeként reggel olyan hagymapálinka-szagú pofával jött be dolgozni, hogy a folyosón kidöglöttek körülötte a már így is haldokló díszpálmák.

Természetesen ő ezt úgy reagálta le, hogy egy tíz perces fejmosást adott a pálmáknak a legvadabb c-kat. gyilkolós filmekből vett idézetekkel. Majd a végét a mindmáig egyik etalonnak számító Chopper-szöveggel zárta le: ,,Intelligens vagyok, mégis kőkemény" - ezután pedig bezuhant a nyitott írószerraktárba ezeréves spirálozófóliák közé.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr71153728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mf 2007.08.31. 13:58:16

ez nagyon fájt... bár a dísznövények nálam is kihalnak minden gond nélkül, elég csak rájuk néznem.

partizaaan 2007.09.03. 16:24:06

hm ez a patkány....lehet hogy a végső messiás, a szociális híd a társadalmi rétegek,a melós és az irodista közt.szerintem vigyázzatok rá,ápolgassátok,hisz lehet hogy a jövő záloga:D
szebb jövőt,kék éggel!

a-z 2007.09.04. 05:30:50

Hát én erre most találtam rája. Csorog a könnyem, ennyi barmot. (ez elismerés volt) De, ez így nem ér, reggel leadás van. Búkmárkolva tisztelettel.

Maestro 2007.09.06. 11:23:13

patkány... nem nézem ki belőled hogy ennyit dolgoznál, hogy ne tudnád megírni a csapatépítős históriát, úgyhogy légyszi:)

mf 2007.09.11. 15:45:18

Az semmi, ma már 11!!! :D

mad donna · http://maddonna.freeblog.hu/ 2007.09.27. 02:42:20

Úh,ez a péntek dolog nagyon ismerős!
A subba szív iwiw- küzdés is. Na, majd firkantok vmit erről a sajátomba is, h mi megy a Jediképzőben ;-)
Csak így tovább, imádom a blogot, jó tudni,h mások is úgy éreznek mint mi Padawannal!
süti beállítások módosítása