IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Egy karrier vége...

2007.06.26. 10:56 Király Rák

Napok óta ezen röhögünk, az egész iroda. Csaba, aki egy vénülő, drogos asszisztens nálunk, kitalálta, hogy most aztán ki fog törni. Mégpedig úgy, hogy ír egy emailt a külföldi tulajdonosoknak arról, hogy milyen fantasztikus ötletei vannak az üzleti részesedés növelésére. A bökkenő az, hogy a srác csak magyarul beszél. (Egy ideig mondjuk állította magáról, hogy üzbégül is, de a cseszegetések hatására leállt.) Én persze mondtam ennek a fasznak, hogy ne az alulfizetett, másnaposan, strandpapucsban dolgozó telemarketinges diákokkal fordíttassa le a levelet. Vagy legalább ne fenyegesse őket, hogy, „ha nem csinálod meg, akkor kirúgatlak”, mert két jó szóért, meg egy sörért amúgy is hajlandóak lettek volna. A diákok persze átfogalmazták úgy a felét, kb. olyan nyelvezettel, hogy Matt Stone és Trey Parker is tanulhatna újat belőlük. Ezek után hozzáadtak random idézeteket mindenféle jópofa filmből (Pulp Fiction, Jay and Silent Bob, Született Gyilkosok és Trainspotting), hogy kijöjjön a terjedelem.

Csaba meg be volt fosva, hogy lenyúlják a világmegváltó ötleteit, ezért nem mutatta meg senkinek (hosszú drogos évtizedek során kialakult paranoia), hanem elküldte a tulajdonosoknak. Ez még nem feltétlenül lett volna baj, mert azok legfeljebb néztek volna egyet, hogy meghülyült a spamszűrő, és eltették volna a blackberry-s mobilt, hogy ússzanak egyet a medencéjükben, de ez a balfasz lecécézte (Irodai szlengszótár: lecécézte=lekopizta=elektronikus másolatot küldött) a magyarországi és a kelet-európai főfőnöknek is. Azoknak, akikről a diákok beleírták, hogy Csaba szerint „homokos pedofil képekre verik egymás faszát a Regional Meetingeken.”

11 komment

Címkék: drog technika motiváció iroda e mail kitörés diákmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr67105757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.26. 14:34:06

Nem akarod közszemlére tenni ezt az ominózus levelet??? :D

Frank Black (törölt) 2007.06.26. 15:41:50

Na, és mi lett? Egyszerűen csak kirúgták?
Vagy kinevezték főnöknek, hogy ilyen tökös csávóra van szükség?

Nálunk egy frissen kinevezett igazgató nem tud angolul (a munkája során max a portással kell magyarul beszélnie...).

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.26. 17:31:20

Jelenleg nézik át a munkaszerződését, hogy hogyan lehetne a legolcsóbban kirúgni. :) Így megy ez.

Amúgy az eredeti írásban benne volt a levél is, de háromtagú parabizottságunk (Patkány, Jancsi és jómagam) úgy ítéltük meg, hogy veszélyes ránk nézve, ha közzétesszük. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.26. 21:37:40

Rák, teljesen mindegy, ez a sztori annyira egyedi, hogy ha bárki olvassa aki ott dolgozik, azonosíthat levél nélkül is - szóval fel is tehetnéd...

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2007.06.26. 23:52:43

Ja, a legjobb részeket kiteheted sztem is...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.27. 15:35:03

Ne táplálj hiú reményeket a közönségben :) lol

___________________________ (törölt) 2007.06.27. 23:24:03

Ezek a sztorik egészen nyilvánvalóan nem igazak, de jól ki vannak találva, az tény :)

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2007.06.28. 00:34:54

Ó bazmeg, ha csak a felét leírhatnánk a sztorijainknak...csak sajnos a legtöbb büntetőjogi kategória, nagyon rábaszhatunk. Így maradnak a lájtos sztorik, néhány homályos vagy átalakított részlettel, hogy ne legyenek felismerhetők egyértelműen a szereplők és a körülmények. Mert ha rossz kezekbe kerülnek ezek az infók, ez a blog rendkívül kínos lehet számunkra. Kurvasok embert nemhogy kirúgtak, de egyenesen kiközösített a szakma a blogja miatt. Nem akarunk így járni. Fosós kis puncik vagyunk, ez van.

Ron Van Sommeeren 2007.06.28. 09:51:51

Ahoj!
Már nagyon rég óta vagyok irodai patkány
Végigolvastam az egész blogot, és jókat röhögtem. Persze világos hogy nem fedi teljesen a valóságot. Fogalmazzunk úgy, hogy patkányék néha kölcsönvesznek egy két sztorit. Például az irodába betörős-főnök drága italát megszlopálós-íróasztalonkúrós sztori már legalább tíz éve kering itt a Thököly úti irodaházban is (office legend), de azért jópofa. Ettől függetlenül nagyon szórakoztató a szájt!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.28. 16:02:54

10 éve még nem is volt LCD-monitor. (Igen, sikerült kiragadnom a lényeget :))
süti beállítások módosítása