IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Overheated

2007.05.22. 11:41 Irodai Patkany

Pár napja a légkondi nem bírta tovább és megadta magát, azóta méginkább elviselhetetlenebb a hőség az irodában. Hatalmas üvegablakok borítják az épület homlokzatát tetőtől-talpig, így az iroda patkányai bőrükön érezhetik az üvegház hatás jótékony hatásait. A recept a következő: végy egy üvegépületet, tegyél bele kísérleti patkányokat, zárd le hermetikusan, és tedd ki a napra. Mindenki másképp védekezik a nap ellen: én egy tisztítószeres üvegbe töltöttem vizet, és azt sprickolom magamra percenként. Gyula egyszerűen ebéd után lefekszik és alszik, azt mondja inkább estig bent marad, de ilyen baszott melegben nem tud dolgozni. Ami azt illeti abszolúte igaza van. Jancsi felbassza a napszemüvegét, hátrabillenti a fejét és barnul.
A hőséget a számítógépek sem bírják, egymás után sírolnak, majd kapcsolnak ki túlemelegedés miatt. Levetkőztettük, kiporszívóztük mindet, így jócskán javult a szellőzésük, már napi 1-2 leállás jellemző ,,csak".
(Amúgy az alaplapok északi hídjai lehetnek a gyenge pontok, ugyanis passzív bordák hűtik őket, amik körül nem sok légáramlás van, így egy idő után elkerülhetetlen a túlmelegedés.Ez biztos sokakat érdekelt, de sebaj.)
Aztán ott van az épület, amely maga is nehezen viseli a meleget. Kötődik hozzá egy office legend, mely szerint annó a '80-as években a melegebb napokon random berobbantak a hatalams üvegtáblák, ugyanis az üveg máshogy tágul mint a fém.
Már nagyon nehezen bírjuk ezt a katlant, Jancsival azt tervezzük, hogy az asztalunk melletti ablakot betörjük egy forgószékkel, és majd azt mondjuk a légkondi hiánya miatt visszatért a régi hőtágulásos probléma. Talán ez megsürgeti a légkondi javítást, és még levegőt is kapnánk.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr7085170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.22. 18:59:16

Heh, ez gyors volt.. legközelebb ötöslottó-nyereményt kérek.

Pius 2007.05.31. 15:21:03

Akkor ez is ilyen modern munkahely, hogy nem fix a munkaidő, hanem az adott feladatot kell elvégezni? Vagy félreértelmezek, belemagyarázok (szimplán kirúgnak, ha nem csinálod meg, amit meg kell, ezért marad Gyula estig)? És ez az a nagy mobilszolgáltató, ami a Nortel tulajdona?

Ennyi kérdést mára.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.31. 21:58:33

Pius: Patkány helyett válaszolok, hogy kielégítsem a kíváncsiságod. Szóval néha olyan hajtás van, hogy majd meg lehet pusztulni, olyankor nincs blogfrissítés sem. Ez egyébként nem túl gyakori, és munkakörtől függ.

A cégről meg nyilván érthető okokból nem adható semmilyen felvilágosítás, sorry.
süti beállítások módosítása