IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Kiképzés kezdő nyakkendősöknek

2009.01.21. 01:15 Irodai Patkany

Összeírtam pár fontos alapszabályt, amit jobb ha megjegyzel. Semmi extra, amire ne jönnél rá magadtól is. Szóval ha nyolc (vagy több) órát kell eltöltened naponta egy szűk boxba zárva, kényelmetlen ruhában a monitort bámulva, körülvéve a világ legunalmasabb figuráival, akkor igyekezned kell a legjobbat kihozni a helyzetből, ha már voltál olyan balfasz és nyakkendős rabszolgának álltál.

Először is be kell szerezned megfelelő munkaeszközöket. Kényelmes széket, monitort amitől nem folyik ki a szemed, olyan egeret ami működik is...satöbbi. Mivel új vagy a cégnél, biztos lehetsz benne, hogy te kaptad a legszarabb cuccokat, bárkiét is lopod majd el, a tiednél csak jobb lehet. Kezdjük a székkel. Egy kényelmetlen darab megkeserítheti az életed. Forgolódsz, ide-oda teszed a segged, és legszívesebben tíz perc után felállnál. Ne is pazarold arra az időd, hogy megpróbálod beállítani. Ami szar az szar, hiába vesződsz. Fel kell mérned a terepet, kifigyelni hol vannak a kényelmesebb székek. Figyelmed ne korlátozódjon egy részlegre vagy emeletre, ha kell járd be az egész irodaházat. Ha megvan a kiszemelt példány, sétálj arra egyre többször, majd a kínálkozó alkalmat megragadva faarccal durrantsd meg a cuccot. Nagyon fontos, hogy ne add alább az igényeidet, ne érd be valami szar seggizzasztó szövetkárpitossal, vagy kartámasz nélküli ikea tucatfossal. Ne lopd el csak azért, mert könnyű. Később úgyis rájössz, hogy lopni kurvakönnyű, meg ha már lúd, legyen kövér. Én egyszer a dohányzóból hoztam fel egy baszott nagy bőrfotelt. Szemeztem a kanapéval is, de nem fért volna be a boxomba. Olyan kényelmes volt, hogy simán elszunyáltam benne ebéd után. Ha megvan a széked, jöhet a többi kacat kicserélése. Ez már egyéni preferencia kérdése, például engem a trágya monitor sokkal jobban irritál mint a lassú gép. Minek sietni, nyolc óra nagyon hosszú idő. Ez már kicsit cakkosabb muri mint a szék, nem sétálhatsz be csak úgy akárhova és vihetsz el mondjuk egy 22-es Eizo babát. Legjobb a PC-d upgradelését akkor elvégezni, mikor nincs senki az irodában. Vállalj be hétvégi műszakot, vagy gyere be ünnepekkor. El sem tudom mondani, mi mindent loptam a két ünnep között, még másoknak is, ajándékba. Ha egyedül vagy bent, ne állj meg a monitornál, használd ki az alkalmat, ragadj csavarhúzót és fejlessz a hardvereden is. A komplett gépet nem cserélheted ki, de egy-két alkatrészt azért simán. Én csak a ramot szoktam lenyúlni mások vasából, persze csak ha több modul van. Idén négy gigáig fejlesztettem fel, már a lapozó fájlt is kikapcsoltam, nincs állandó vinyó kerregtetés. Persze ha egyedül vagy bent, az sok más mókát is tartogathat számodra, de erről majd később. Ha aggódsz a lopás miatt, hogy esetleg kirúgnak, egyet se félj emiatt. Először is, ez nem igazi lopás, hiszen az irodaház kapuján nem viszel ki semmit, csupán végzel némi újraelosztást az irodán belül. A főnököd valószínűleg sokkal többet lopott már a cégtől, nem fog veled egy szaros szék miatt baszakodni (amíg nem az övét nyúlod be persze). Annó egy kolléganőm több misit húzott be a cégtől, mikor rájöttek, azonnal kirúgták. A csaj beperelte őket, mivel nem tudták bizonyítani a lopást, így a kirúgása nem volt indokolt. Elhúzódott pár évig, de végül megnyerte, és ismét lehúzott pár millát a cégről, akik nem sokkal később csődbe is mentek. Na így kell lopni.

Van itt még valami, ami sokat javíthat munkahelyi életminőségeden, ez pedig egy jó öltöny, de ezt kénytelen leszel csináltatni. Röhögnöm kell, mikor reggel látom a sok olcsójánost tülekedni a műszálas, szöszölős, izzasztó öltönyeikben. Ha még nem volt rajtad rendes öltöny, semmi baj, amint felpróbálsz egyet, nagyon meg fogsz döbbeni, mennyire kényelmes is tud lenni ez a viselet. Ezek a dolgok apróságnak tűnhetnek, de hidd el alapfeltételei annak, hogy ne akard óránként szétverni a klaviatúrát valaki fején.
 

19 komment

Címkék: iroda einstand forgószék

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr74892421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.01.21. 08:47:48

A hardverlopással az a baj, hogy jobb helyeken az eszközök sorozatszáma hozzád van rendelve, és ha jön valami probléma, és kijön az IT guy, akkor megnézi a nyilvántartást, és kérdőre von, hogy neked honnan van ez a monitor, és hol van a sajátod.

A székkel nincs ilyen. Azt ki lehet cserélni, csak ilyenkor meg a tulajdonosa járja végig az emeleteket vérbenforgó szemmel.

Johnny336 2009.01.21. 09:33:13

Nekünk a széken is van leltári szám, és lerögzítették, hogy ki melyikre teszi a seggét. Mondjuk itt van sok szabad szék, tehát lehet menni portyázni, senkit nem érdekel.

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2009.01.21. 10:43:13

Szám nálunk is van mindenen, de még sehol nem problémáztak emiatt. Csak a saját kollégáiddal kell megküzdened a szajréért...

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2009.01.21. 10:50:06

Amúgy meg mi az, hogy ,,jön az IT guy és kérdőre von?" Én vonom kérdőre őt, hogy akkor hol a sajátom (biztos ő baszta el), és különben se jöjjön ide nekem minden szirrel-szarral, tudniillik éppen dolgozni próbálok.

LiberAll 2009.01.21. 18:31:06

Nem, az IT guy jön, hogy "Patkány a faszom kivan a céggel, a fönökkel és a mai nappal, szereztem egy kis piát/füvet, irány a tető/mosdó" Vagy tévedek :D

Maestro 2009.01.21. 18:42:12

Én lehúztam nyári melót egy médiaügynökségszerű irodában, mindenki öltönyben mászott be, az elején én is (első hét), csak aztán egyszer beszart a légkondi. Onnantól kezdve rövidgatya, póló, aztán szartam rá, hogy már megcsinálták, aztán mivel nekem ott úgysem volt hosszútávú perspektíva, a többiek meg ugye hát tényleg, a munkahelyük, meg minden, ők nem tehették meg, hogy csak úgy ledobják az öltönyt. Én viszont megtehettem és még röhöghettem is rajtuk. Régi szép idők:)

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2009.01.22. 01:43:11

nálunk az irodában anno egyik szék (tökugyanolyan mint az összes többi) karfájára volt ragasztva egy postit (celuxxal!) h ha vki elviszi az le lesz döfve (term angolul). asszem az a görgős vándorolt a legtöbbet, akinél épp volt az büszkén őrizte ameddig tudta.

aztán eljöttem homeofficera és azóta itt nosztalgiázom:P

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.01.28. 00:22:00

Azt hiszem, jól el tudnék most viselni egy money-for-nothing irodai cerkázós melót, mert akkor napközben tudnék heggeszteni mást (mondjuk kütyüshopot :)), és a végén még kitüntetést is kapnék, mennyire szorgalmas vagyok. Beh szép is lenne.
Többiek, nem tudjátok ezt megcsinálni? Belevágtok valami saját mellékes kis biznicbe, mire felfedezik, az már rég beindult, te meg nyugodtan otthagyhatjátok az időközben másodállássá silányodott főűllásotokat. Hát még ha ilyen egyszerű lenne (azért multis koromban nekem is adtak rendesen feladatot, még akkor is, amikor tudták, hogy bealszok)...

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.01.28. 00:24:28

Amúgy laza is volt ám, a kollégám kinti (kantinon kívüli) ebédekhez gyakran rendelt sört, ünnepnapokon páleszt is, pedig a főnök is jött velünk (aki amúgy 100%-ig abszcinens volt, soha 1 korty alkoholt nem ivott).

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.28. 23:55:54

@Tichamér:

Hát azért ez a másodállásban saját céget csinálás nagyon necces, sok odafigyelést igényel. mondjuk, most adtál egy posztötletet.

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.01.29. 12:49:12

@Király Rák: van igazság abban, amit mondasz, de saját példámból indulok ki, ugyanis az utolsó alkalmazotti melóm közben néha-néha besegítettem weboldalak, webshopok készítésében. Persze a dolgok letárgyalása történt csak munkaidőben, este heggesztettem otthon, de néha az azonnali beavatkozást igénylő dolgokat is megcsináltam, és nem éreztem azt, hogy ez a "rendes" munkám rovására ment volna. Hivatalosan nem tudtak róla, de lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy mennem kellett (belépéskor aláírattak velem egy papírt, hogy ellenőrizhetik a levelezésemet és a hálózati ténykedésemet).
Amúgy örülök hogy ihletője lehetek valaminek :))).

Moncsycica 2009.02.14. 01:23:36

Sziasztok,Skacok!
Mostanaban nemtortenik veletek semmi erdekes:((((?!Ez tarthatatlan!Csak nemfogtok Ti is belesuppedni a kozombos mindennapokba???Udv,Neketek!Epekedve varom az ujabb bejegyzeseiteket:))),na,csaaa!

Johnny336 2009.02.23. 13:56:55

Na mi a helyzet?! Válság van, és mindenkit kirúgtak, a munkanélküli központból meg nem lehet blogolni? :D

bajay · http://hoskor.blog.hu 2009.02.23. 17:10:18

Gyerekek! Január óta nem vagyok irodában. De úgy hiányzik! Írjatok sztorikat, mert még a végén visszamegyek.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.04.06. 21:33:25

Csávók, nézzetek már a naptárra, a barnamedve is rég kijött már a barlangból, csak ti vagytok még téli álomban. Vagy ennyire kiült a tavaszi fáradtság?

Johnny336 2009.04.07. 21:37:13

Mi a stájsz veletek?
Mindekit kirúgtak a picsába, és most zöldséget pakoltok az Ósanban?
Esetleg kocsigyűjtés a Teszkóban? :D

Athina586 2009.05.14. 15:01:03

Már megint elkanászodtatok, és nem írtok semmit.

Mike36 2010.01.31. 21:12:36

@agyvihar: erre van megoldás
jóban kell lenni az IT-val :)
süti beállítások módosítása