IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Szédült szerda

2007.07.11. 17:30 Irodai Patkany

Ma különösen fura napunk volt az irodában. Délelőtt fogorvosnáél voltam, aki érzéstelenítés közben telibetalálta az álkapocs és az arccsont között belépő ideget. Észre is vette, amint fura rángatózásba kezdtem, majd érthetetlen szavakat fröcsögtem magam elé. Nemhogy a fog körülötti részt, de az arcom, sőt, a fülem sem éreztem. A torkom sem, így véletlenül lenyeltem egy nagyobb adag vegyszert amit kiköpnöm kellett volna. Egész úton a fogorvos és a melóhelyem közt nyáladzottam, mad egy szép hányással kezdtem mai munkám. Igen, répa is volt benne. Répa valahogy mindig kerül bele.
Az érzéstelenítőtől és az átélt borzalmaktól félig kábán folytattam a nyáldzást a forgószékemben. Közben megfigyeltem, amint egy légy próbál kiszabadulni az akku savból. Tegnap kivik után kutattam az íróasztal fiókjában, de csak egy laposelemet találtam. Kint hagytam az asztalon, a hülye légy meg beleragadt az elemből kicsordult savba. Nagyon harcot, gondolom csípte a sav a kis légylábait. El akartam nevezni, de semmi légynek való név nem jutott az eszembe. Állatnevekben sosem voltam kreatív, a macskánkat egyszerűen csak Macskának hívtam, a kutyát meg Kutyának. Így maradt az asztalomon savban fürdőző légy is csak Légy. Végül Andreas "basszadmegegylégyvanazasztalodooon!!!" csatakiáltással lecsapta szegényt egy mappával. Andreas egyébként teljesen magyar, csak a szülei voltak teljesen hülyék. Légy egyik fele rátapadt a mappára, másik fele meg ottragadt a savban. Érdekes lesz megfigyelni, hány nap alatt bontódik le egy légy az akku savban. Az idő hátralévő részében megpróbáltam letölteni az új Interpol albumot, sajnos nem sok sikerrel. Talán majd itthonról.

16 komment

Címkék: interpol kabulat sav

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr54116149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Athina · http://blog.athina.hu 2007.07.11. 23:03:22

Ez az Interpol még jó is... Pedig eddig nem is hallottam róla. Ez persze az én sekélyes zenei műveltségemre is utalhat. Mindegy, szóval jó. Kösz a tippet. Ezzel kompenzáltad a kivik hiányát. ;)

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2007.07.12. 01:56:17

Komolyan tetszik? Wow :) Eddig senkinek se tetszett akinek megmutattam.:( Nem lepődöm meg, hogy nem hallottál róluk, ha nem vetődöm el annó az amúgy maxisznob Gumipopra és nem hallom felcsendülni a Specialist-ot, én se ismerném. Mo-ra egyetlen nagy publicitású megnyilvánulásuk jutott el, egy Jóbarátok rész végén pár másodpercre elsötétült a képernyő, és a végefőcím helyett felcsendült az Untitled. Rádióban sehol nem adják, tévéről ne is beszéljünk. De azaz igazság, hogy itt van például a Bloc Party, vagy az Editors, akik briteknél nagyon felkapottak már jó ideje, nálunk mégis alig hallani. Lemezeladásokat meg Matyi és a hegedűs, meg Bódy Szilvi vezeti, letöltéseket meg a Bikini. Nevetségesen elmaradott ország vagyunk, minden szempontból, ez jól látszik a zenén is. Jól látszik a magyar konyhán, és jól az építészeten, a focin, a gazdaságon, mindenen. Már régóta egyetlen COOL dolgot nem tudtunk véghezvinni, nincsen körgyűrű Budapest körül könyörgöm!!
Úrég, kicsit elkanyarodtam, bocsánat. De cselekedni fogok, ígérem!

Athina · http://blog.athina.hu 2007.07.12. 02:15:26

Mit keresel a gép előtt egy óra ötvenhat perckor? Kérdezem ezt én, két óra tizennégy perckor.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.12. 03:37:11

Patkány, a megfigyelésed tökéletes: minden hányásban van répa. Nem is tudom, miérrt nem a répa a fő hánytatószer!

darvicor 2007.07.12. 09:05:34

nekünk is volt egy kisérletünk annó egy kollégámmal...kiraktunk egy banánt az iroda ablakába a párkányra...4 évvel késöbb amikor új irodába költöztünk még mindig jelezte a helyét egy fekete csík : )
asszem ő csinált róla előszőr hetente, aztán havonta egy képet...
már nem dolgozunk együtt, de ha gondoljátok megkérdem megvannak-e még a banános képei...
már ha érdekel valakit

Joji 2007.07.12. 11:22:30

Seregben az egyik srác azzal szórakozott, hogy elkapta a legyeket kitépte a lábaikat és a szárnyaikat majd nézte, hogy próbálnak kuszni szegények...jó nagy geci volt, el is ütötte egy robogós.

Athina · http://blog.athina.hu 2007.07.12. 11:46:34

Én utoljára 8 évesen vágtam szét kefélő bogarakat, mert azt hittem, hogy összeragadtak, és nekem segítenem kell rajtuk. Mikor túlestem a méhecske & virág mesén, hirtelen tudatosult bennem, hogy lemészároltam egy csomó ízeltlábút. Azóta gátlásos vagyok és félénk. :D

By the way, zene. Nem vagyok nagy szakértoje a területnek. Ami tetszik, az tetszik, ami nem, azt meghagyom másnak. Ezt az Interpolt nem volt nehéz megtalálni. Ha már így emlegetted, beírtam a radioblogclub.com keresojébe, és rögtön kidobott tolük pár számot. Mostanában úgyis újzene-hiányban szenvedtem, a régi darabokat meg már kissé untam.

A stílus meghatározásába inkább nem mennék bele, mert tartok tole, hogy csúnyán elvéreznék. Mindenesetre az én képzetlen fülem szerint egy kis R.E.M.-es, illetve Placebós hangzásvilág keveredik valami dinamikus, dallamos háttérrel, és ez így együtt, semmi esetre se bír rossz lenni.

Legalábbis a Slow hands c. szám ezt tükrözi. Az Untitled teljesen más világ, az nem extrovertált, hanem introvertált szám. Szóval, hm... Nem kinyit, hanem arra késztet, hogy magadban hallgasd, gondold át, tovább.

Első körben ennyi benyomást sikerült szerezni a történetrol.

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2007.07.12. 12:15:03

Leginkább hülyeségeket irogatok össze meg vissza egy óra ötvenkor a gép előtt :D
Amúgy te is bagoly üzemmódra kapcsoltál nyáron? Nem tudom miért ,de ilyenkor jóval kevesebb alvással is beéri az ember megfigyeléseim szerint.
Szóval zene, helyes a megfigyelés, a Placebo és az Interpol közös szellemi gyökereként a Joy Division-t szokták emlegetni, ami nekem teljesen kimaradt. De ígérem most már visszazárom a zenebuzit a palackba, és többé nem nyilatkozom ilyen témában, mert ha egyszer rákezdem sosem lesz vége...
Érdekes, unokatesómmal mi összeragasztgattuk őket, rendeztünk nagy bodobács gruppent a nagymama teraszán :D

Király Rák · http://kiralyrak.blog.hu 2007.07.12. 14:12:45

A stílus szerintem indiepop

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2007.07.12. 15:11:17

ez paradoxon, de igen. Indie a javából, és elég népszerű is.

Athina · http://blog.athina.hu 2007.07.12. 15:14:46

Patkány, honnan vagy te ekkora mjúzak expert?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.12. 19:16:50

Ugyanmár, Patkány az indie már évek óta nem alternatív zene :D Hol itt a paradoxon?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.12. 20:53:28

Molnárgörény: a répa nagyon jó hányatószer.. Próbáld csak meg egészben ledugni a torkodom. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.13. 00:14:10

Hmmm, kedves Rák, én elég konzervatív vagyok, és a szájszerveimet csakis XX kromoszómás dolgokkal vagyok hajlandó összefüggésbe hozni, így a répás ötleted megvalósítatlan marad - de ha a kísérlet ennyire foglalkoztat, rajtad szívesen elvégzem, feltéve, ha nem a saját répámat kell használnom!:)

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2007.07.13. 00:29:31

Athina: Rák az igazi expert, régebben főszerkesztője is volt egy zenei magazinnak. Olyannak amit tarajosok olvasnak, ehe. Én csak walkmannal a fejemen születtem. Egyébként az Untitleddel kapcsolatos meglátásoddal nagyon fején találtad a szöget, én vagy 3 éve vagyok nagy fan, de ilyen jól nem tudtam volna megfogalmazni a különbséget a két szám között. Az összes többi szám is ilyen, két féle zenét nyomnak lényegében.

Rák: Nah, akkor engedjük vissza a zenebuzit az éterbe:
Az alter és az indie az két külön dolog. Indie mindössze annyit tesz, hogy se (nagy) lemezkiadó, se producerek. Tehát ez nem egy stílus, mindössze a kiadás módja (vagy nem módja). Az, hogy a (myspace-n) gombamód szaporodó és egymáshoz hangázban és stílusban igen hasonló zenekarokra is ráragadt ez a név, már más kérdés. Aztán ezekből a zenekarokból néhány igen híres lett, és felkarolták a producerek, kiadták őket, popok lettek. Innentől nem tartoznak az indie szcénába, eltekintve azoktól a különös kivételektől, mint például az Interpol. Akik saját maguk kiadói, és úgy lehetnek viszonylag híresek, és mehetnek az MTV-n (bazmeg ma láttam), hogy megmaradnak teljesen függetlennek. Viszont ugyanennek az eredményeképp Magyarországon a picsa se ismeri őket. Legalábbis én így látom, mélyebben nem olvastam a témában.

Király Rák 2007.07.13. 12:56:33

Nem mondunk egymásnak ellent, csak mást értünk kvázi azonos alakú szón

Amúgy a tarajos főszerkesztőség azt jelentette, hogy tizenévesen írtam pár rajongói beszámolót. :)) Azóta már kiszélesedett a zenei ízlésem. De ez nyilván nem érdekel senkit, én meg rühellek unalmas részleteket megosztani magamról, ezért nem is indítottam énblogot. :D
süti beállítások módosítása