IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Levrov #1

2008.01.18. 14:00 Irodai Patkany

Eddig ott bukott el a levrovírás, hogy nem számoltunk azzal, nekünk is illene kommentárt írni a közzétett levelekhez. Az alábbi azonban nem igényel semmi ilyet, szerencsére. Olvassátok, és írjatok a továbbiakban is.

,,Cégünk üzletpolitikájának megfelelően munkám során átláthatatlan, ámbár a szemnek tetszetős ábrák gyártásával múlatom az időmet. De nem is erről szeretnék írni, hanem cégünk dolgozóiról, mint jellemző irodai jószágokról. Tevékenységünknek megfelelően alapvetően három részre vagyunk oszthatóak:

1. Színészek, avagy menedzsment, akik feladata az ügyfelek meggyőzése és/vagy lehúzása:
The Bishop
Ügyvezető. Jellegzetes kiképzőőrmester hangon és stílusban beszél az alkalmazottakkal, már ha éppen itt van, és nem valami olcsó hobbinak szenteli idejét egy másik földrészen. Jellemzően a döntéseket nem hozza meg, forrásokat, jogokat nem ad, kifogást nem fogad el. Ennek ellenére vannak barátai is, tudjuk, mert szoktak számlát küldeni, amit ki is fizetünk, azonnal, ellenben az APEH ellenség, annak nem fizetünk. Mondjuk nem csak ellenség, de erősebb is, így inkasszál, mint ma is. Még szerencse, hogy nem a múlt héten, mert miből hozatta volna haza a trófeákat, ha a kártyán nincs pénz.
A Véres Hurka
Ő belső haver. Na, nem az enyém, és nem is a tűzriasztóé. Szivarozik, mert neki lehet. Csak ez utal arra, hogy bent van. Felingerelni nem lehet, de nincs is mivel, kivéve, ha kiszellőztetik az irodáját.

2. Statiszták, avagy akik nem értik mi történik, de megjelennek a színen a nagy lehúzásnál.
A Puhatestű
Pótfőnök, vagyis helyettes. Legfeljebb dúcidegrendszerrel ha rendelkezik. Annyira ostoba, hogy szeret aláírni. Azt még mindig nem fedezte fel, hogy az aláírással felelősséget is vállal valamiért. Sajnos képességei nem teszik lehetővé, hogy felmérje merre kell nyalni, így nyal mindenkinek, fel és le egyaránt, abból nem lehet baj. Sok vizet nem zavarna, ha nyugton maradna, mint mindenki más, de aktív. Feladatokat határoz meg és ki is osztja azokat. Ilyen feladatok, a szög beverés, csavar meghúzás, karácsonyi dekoráció. Mikor megjelenik azonnal mindenki ideges lesz, mert meg kell hallgatni egy kiselőadást. Ha véletlenül meg kell csinálni valamit, akkor azonnal lepasszolja a feladatot, annak jellegére való tekintet nélkül.
A Facipős
Magyarul nem tud, a kedvéért minden két nyelven készül. A cég tevékenységébe nem folyik bele, de rengeteg érdekes ötlettel tudja megakasztani a tevékenységet, ha az véletlen elindulna. Tulajdonképpen utálja ezt az országot, annak ellenére, hogy havonta csak egy kis időt tölt itt. Utálatát ki is fejezi. Minden fúj, és undorító, amit eszünk. Ma kifejtette, hogy az bizony hányás, majd el is mesélte hogyan hányt a zsíros magyar kajától. Közben mi megpróbáltunk enni.
Az Ügyvezetők
Belőlük van sok. Tulajdonképpen nem a mi cégünk ügyvezetői, hanem projektcégeké. Feladatuk, hogy számlázzanak, és a pénzt sikkasszák el, és utalják vissza a megfelelő helyre. Szellemi képességekben erősen visszamaradottak, a Bishop a barátjuk. Szerintük legalábbis. A Puhatestű is ezt a szerepet tölti be, de ő mégis külön szerepel, mert mégiscsak a mienk.

3. Díszlet, akik mindent tudnak, de a nevük kuss
Kááá, a kígyó
Ő és puhatestű barátja életcélul tűzték ki, hogy megtakarításokat eszközölnek a működési költségeken. Sikert értek el a kávé és golyóstoll területén, sajnos még mindig hiányzik az éves büdzséből néhány százmillió. Ha megtalálják, valószínűleg a mi gondjaink megszűnnek velük kapcsolatban. Élete, mint Győzikéé, de csak verbálisan. Elengedhetetlennek tartja, hogy véleményét és tapasztalatait megossza azokkal, akiket kurvára nem érdekel. De nem csoportosan, hanem mint egy biztosítási ügynök, egyesével felkeresve. Jóhír, hogy kiderült, nem prosztatarákja van, már csak a neme miatt sem.
Az Oscar díjas
Még a feleségével is megpróbálja elhitetni, hogy dolgozik, bár előttem könnyen lebukik, mert néha elröhögi magát, ha vicces a film, amit néz. Ha mégis dolgozna, az biztos fusi.
A Tanonc
Csak néz, és nem hiszi el, de annyi esze azért van, hogy torrentet már telepített.
A Szkeptikus
Feladatának tekinti a tudatlan kollégák szemének felnyitását. A csőd előtt cca. három hónappal sikerrel járt. Az első két hét munkaviszony után vesztette el hitét abban, hogy valaha, valami lesz.
Az Ember aki dolgozik
Szerencsétlen, ő tényleg dolgozik, ezért meg is kap minden feladatot, amit el kell végezni.

Haroun ar Rasid

ui.: Álláslehetőségeket szívesen fogadok!"

5 komment

Címkék: levrov

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr96302107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2008.01.18. 14:24:57

te jo eg! lehet, hogy mi egy helyen dolgozunk?!?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.01.18. 14:31:14

Most én lettem itt az az ember, aki munka helyett a röhögést próbálja visszafojtani, miközben mások rosszalóan nézik, hogy már megint blogokon röhög, ahelyett, hogy dolgozna. :D

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2008.01.18. 17:18:41

H. Aran-ka!
Ha ez több helyen is így megy, akkor komoly gáz van!

The G 2008.04.04. 13:14:17

Csak nem holland a tulaj? Nalunk is van tobb ilyen klumpas gecc, odajon, magyaraz par hulyeseget, leoszt, kioszt, majd odeball. Imadom. Mindet. Hogy maradtak volna lisztet orolni.
süti beállítások módosítása