IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Két ünnep között III.

2009.12.30. 17:05 Király Rák

A két ünnep közötti munka egyébként megosztja a blog íróit. Patkány nem szeret a két ünnep között dolgozni. Tegnap előtt ugyan - ahogy írtam - bement, de csak azért, mert elfogyott a szabadnapja. Tegnap, mikor dél körül ebédelni hívtam volna, nem vette fel a telefont. Egy óra körül visszahívott, akkor ébredt. Otthon. Ebből látszik, hogy két irodai patkány sem teljesen egyforma. Majd ha kipiheni az alkoholgőzös ünnepeket, talán leírja az ő döntésének okait is.

Reggel egyébként havazott, mára meg olyan tejföl van, hogy az ember az orráig alig lát. Patkány híján én meg egy másik haverommal, Jézussal megyek ebédelni. Jézus roppant vallásos egyébként, de ennek ellenére, egyetemista évei alatt ő látta el könnyűdrogokkal egy közelebbről meg nem nevezett egyetem jogi karát. A srác nagyon szikár alkat, jó erős, göndör szakállat hord, ami önmagában már elég lenne becenevének indoklásához, azonban erre igazán akkor szolgált rá, amikor bepippantva végigkiabálta a Blaha Lujza teret, padra állva, karját széttárva, hogy "Én vagyok Jézus, engem kövessetek". A megzavarodott blahás közönség meg biztos azt hitte, az amcsi gitáros csóka helyett ma egy nyeszlett srácot küldött a szekta, neki is áltak hajbókolni, hogy ,,Ámen", ,,Erőt, egészséget", ,,Szebb jövőt", meg ,,Éljen a párt", ki melyik szólammal tud azonosulni, ugye. Volt, aki szólamok helyett csak egy íveset túrházott a tér sokat látott utcakövére.

Ahogy ez az ilyen egzisztenciáknál lenni szokott, Jézus egy parlamenti kívüli kis pártnak végez ingyenmunkát meggyőződésből. Most ért véget a gyűlés, én meg elviszem kajálni, mégis csak együtt nőttünk fel, valami rendes helyre, feltéve, hogy nem jön belém egy barom se, aki nem lát a párától.

Node, amíg ideér, lássuk, mivel telik az irodista utolsó, két ünnep közötti napja. (Szerencsés esetben ugye, mert szegény kommentelők közül jó párat, sőt az Infoparkban dolgozó Láva haveromat is cseszegetik ilyenkor bent.) Azért utolsó, mert szilveszter napján azért már nem illik dolgozni.

3., Ismeretlen részlegek feltérképezése

Minél nagyobb egy szervezet, annál nagyobb az esélye annak, hogy ott dolgoznak úgynevezett jó fejek is. A jó fejek hasznosítása rendkívül széles körű. Van, aki szórakoztató, mint Béla a könyvelésről, aki egy rockabilly zenekarban nyomja. Amióta megismerkedtünk, minden egyes havi bérjegyzékért úgy megyek fel, hogy tudom, kapok egy rövid demót is ruhafogas-gitáron előadva. Van, aki egyszerűen csak kedves. Van, akinek ezen kívül még hivatalosan nem bevallott helyzeti előnye van. Tavaly így találtam például egy tárgyalót, projektorral, minden szarral, ami nem szerepelt az irodai térképen és előjegyzési listában sehol.

Az iroda és az irodisták folyton változnak, pont mint a Kocka 2 c. filmben, csak nem hal meg mindenki másfél óra alatt. Ezért érdemes barangolni.

4., Egy kis munka

Ne felejtsük el, hogy januárban ismét teljes lesz a patkánylak, benépesítik az irodát a fontoskodók. Ezért a nap utolsó néhány órájában dolgozzunk egy kicsit. Annál jobban fog esni az elkövetkező több napos pihenés.

13 komment

Címkék: munka mindennapok pozitív gondolkodás céges két ünnep között

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr651632663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2009.12.30. 18:35:57

Kocka 2 az mekkora film volt! Az már nem is sima kocka, hanem szuperkocka vagy mi a pacikuki. Megalol.

undertow 2009.12.30. 19:19:37

ha már filmek, a mai nap tanulsága:
remekül lehet mozizni a nagytárgyaló kivetítőjével.
azon még dolgozom hogy lehetne meggyőzni a céget, hogy a sikeres megbeszélések alapja, hogy 6.1es hangrendszer is legyen mellette.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.12.30. 20:00:21

@undertow: nem rossz. Szerintem van esély meggyőzni a vezetőséget helyes dumával.

undertow 2009.12.30. 20:23:36

a közvetlen főnök az említett kevés jófej egyike. aminek megvannak ugyan az előnyei, de ez egyben azt is jeleni, hogy nem totál hülye tehát ilyenről az életben nem győzöm meg. ráadásul mivel ő véletlenül sem rohad bent ilyenkor egy nagyon erős érv rögtön ugrott. ellenben 9 helyett 10re mentem és 5 helyett már 2 körül leléptem, ez is valami :)

Rob Fleming-e vagyok? 2009.12.30. 20:58:36

15-én kezdek egy óriási multinál, azt hiszem folyamatos szereplője leszek a blognak.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.12.30. 21:00:25

@Rob Fleming-e vagyok?: ahogy látod, nem igazán töltjük meg poszttal a blogot, így várjuk a sztorikat.

Dudi 2009.12.30. 21:06:00

A benti projektoron akkor is Nintendo Wii-zni a legjobb :) Tenisz, majd némi Erővel fűszerezett lézerkard párbaj felejthetetlenné tette a "lyukasórákat".

Dudi 2009.12.30. 21:06:45

Persze ezek már régen voltak...

Bit Rot 2009.12.31. 12:06:29

Gratulálok a bloggazdának, nagyon jók az írások, csak kár, hogy ritkák (voltak)!

De majd visszaolvasom a régi posztokat is, most látom, hogy van bőven az archívumban!

BUÉK!

undertow 2009.12.31. 13:01:46

a mai film sajna szar volt, tudhattam volna, hogy nem szabad a kollégákra bízni a dvd választást...
le is lépek, elég volt mára és a gépet se tudom hova fejleszteni :)
süti beállítások módosítása