IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

30 után csak a lejtő

2009.05.29. 14:20 Irodai Patkany

Miért nem írtok? – Kérdezitek sokan. Eddig azt hittem azért nem írunk, mert kibaszott lusták vagyunk (pontosabban én vagyok az), vagy nincs rá időnk (Ráknak nincsen).

Rá kellett azonban döbbennem, hogy azért nem írunk, mert egyre hülyébbek vagyunk. Elménk lassan sorvad, hajunk hullik, őszre talán őszbe fordul. Öregedésünk külső jelei jól láthatóak, ezzel szemben agyunk tompulása nehezen észrevehető, legalábbis saját magunk számára. Ez a legrosszabb benne, hogy mivel egyre hülyébb vagy, nem veszed észre, hogy egyre hülyébb vagy. Sosem voltam Einstein kaliberű csodálatos elme, nem erről van szó, a Rubik kocka kirakása vagy egy Sudoku megfejtése számomra mindig is lehetetlen küldetés volt. Viszont nem kellett törnöm a fejem, ha egy szó legtöbb szinonimáját kellett felsorolni, vagy idézni kedvenc filmből / könyvből / akárhonnan, régen tudtam vagy ötven telefonszámot fejből, az összes kollegám nevét, hogy milyen nap van ma, mennyi pénz van a tárcámban, és valószínűleg még rengeteg olyan dologra képes voltam, amire már nem emlékszem, hiszen egyre hülyébb vagyok. Az írás is az egyik ilyen kiesett tevékenység a sok közül, szopó, de ez van.

Az öregek telesírják a netet, hogy 45 évesen 3 diplomával 20 év tapasztalattal nem kapnak állást. Szar ügy, de megvan az oka. 30 után tényleg lejtő, az ember csak butul. És ne hidd, hogy pont te nem! Maximum nem veszed észre. Jancsival is megvitattam a problémát MSN-en, és először arra jutottunk, hogy baszni rá, minket ez a veszély nem fenyeget, majd festjük a hajunk, letagadunk tíz évet az önéletrajzunkban, lefizetünk egy önkormányzati alkalmazottat, hogy hamisítsa meg a születési dátumot a személyinkben, vagy ilyesmi. Szóval megoldjunk, ahogy mindig. Azonban a problémát jobban körüljárva rá kellett ébrednünk, hogy ha olyan öregek leszünk, hogy korunk jelent akadályt az álláskeresésben, akkor valószínűleg már annyira tészta lesz az agyunk is, hogy nem jut eszünkbe eltitkolni a probléma forrását, vagy ha meg is kapjuk az isteni szikrát, csökkent értelmi képességeink okán nem leszünk alkalmasak rá, hogy véghez is vigyük a manővert. Jobb lesz tehát minél hamarabb nekilátni, mielőtt késő. Végül azt találtuk ki, hogy folyamatosan harminc és harmincöt között tartjuk az életkorunk, tehát amint elérjük a harmincötöt visszafiatalodunk harmincra, aztán öt év múlva megint, et cetera, ecetet rá…

Az öregedés testi jeleit könnyűszerrel eltüntethetjük, elvégre egész iparág épült arra, hogy a nők megtehessék ugyanezt. Az agyunkkal nem tudunk mit kezdeni, jelenlegi ismereteink szerint nincs rá mód, hogy visszaokosodjunk. De ezt leszarjuk, a látszat fontos. Már csak egy korrumpálható önkormányzati alkalmazottat kell találnunk, aki hivatalossá teszi a fiatalodásunk. Mivel a lefizethető köztisztviselők száma konvergál a köztisztviselők számához, ezzel lesz a legkevesebb gond. Lélekben pedig örökké fiatalok maradunk, e felől semmi kétségem.

 

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr811150956

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.05.31. 13:28:25

Az a megoldás, hogy olyan gyorsan kell leépülni, hogy ne fogd fel, hogy butulsz.

Moncsycica 2009.06.06. 02:04:35

Szasztok!De jooooooo,hogy ujra irsz,Patkany,bar en is csak most neztem meg,mert eddig hiaba nezegettem az oldalt....semmi nem volt:((((!Ez tenyleg az oregseg jele-talan en is oregszem?-meg a jelszavamait is elfelejtettem-meg kellett keresnem-,meg joooo,hogy a nevemet tudom!
Ja,esteleg annyit tudodo Nektek sracok segiteni,hogy megadom a palsztikai sebeszem szamat,jo keze van -mar az en melleimet is felvarta,mert 1 no,adjon magara-vegulis hatha ...egyszer Raknak es Neked is szukseged lesz holmi....felvarrasra?!Tok jo fej,es persze magyar!
Na,lassan be is fejezem,mert a baratnom elcsalt shoppni....hiaba,ha menni kell,akkor menni kell,legyetek nagyon rosszak:EN

Moncsycica 2009.06.06. 02:09:26

Ja,es pont most hivott a baratnom,hogy hanyra megyek erte,es megkerdezte,hogy "ugyan minek orulsz ennyire?".Nektek,hogy irtok,tokre feldobjatok a napomat,azaz az estemet...valahogy olyanok vagytok,mintha a barataim lennetek!Koszi!

James T. Kirk (törölt) 2009.06.10. 10:35:04

látodlátod a blogod címszereplőjévé válva elindultál a lejtőn :-)
azt kell hogy mondjam hogy az ilyen munka szépen ledarálja az embert, semmi kihívás, semmi kreativitás, a képességeidet nem tudod kihasználni, nem a munkádban találod meg - ha megtalálod jó esetben - mit is szeretnél csinálni.
és ez egyre rosszabb, öngerjesztő folyamat, egy ideig hitegeted magad, persze, majd folytatod a hobbydat, csak most pénzt keresel, most fáradt vagy...
olyan, mintha valaki nyomna egy FF gombot a távirányítón :-)

és persze ha valaki egész nap az irodában ül, ugyanez lehet fizikailag is. aztán jön a pánik hirtelen. mint szerintem most nálad :-)

James T. Kirk (törölt) 2009.06.10. 10:35:38

ja, én akkor 37 évvel már áshatom magam ugye? :-)

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2009.06.15. 19:02:18

Moncsycica: A posztod meg az én estém dobta fel, szal egál ;)

Kirk: társadalmunk nem kegyelmez az öregeknek, így a kapuzárási pánik (fiatalnak látszani akarás) valójában túlélési technika, még ha nem is csapódik le mindenkinél racionális síkon, de mindenki megérzi. Mi nem klasszik pánikot nyomjuk, nem veszünk sportkocsit és hajtunk gimis csajokra. Önmagunk áltatása helyett hatékony megoldást keresünk a problémára :D

Öltönyös Rabszolga · http://oltonyosrabszolga.freeblog.hu 2009.08.01. 11:22:09

Szevasz Patkány! Tök véletlenül akadtam rád, jó látni, hogy más rabszolgák is képesek a gondolkodásra!:D Legalábis elhitetjük magunkkal!!
süti beállítások módosítása