IRODAI PATKÁNYOK

Heló, Patkány vagyok. A legrosszabb fajta, Irodai. Ez a blog arról szól, milyen bizarr dolgok is történhetnek egy átlagos munkanapon az irodában. 2005 óta a saját szórakozásunkért.

Linkblog

LEVROV

Megint szar napod volt az irodában? Van egy jó sztorid? Írd meg nekünk!

HTML

Honnan tudod, van-e takarítónő?

2007.12.04. 12:17 Király Rák

Érdekes jelenségek a takarítónők. Általában éjjel érkeznek, nem sok nyomot hagynak maguk után, rejtőzködő életmódot folytatnak. Gyakran évek telnek el, mire egy-egy irodai patkány rájön arra, hogy van a cégnél takarítónő. Következzék hát az IP tényfeltáró írása, kis Sherlock-készlete minden kedves kollegának: árulkodó jelek, amelyekből rájöhetsz, hogy a cégnél takarítónő dolgozik.

Kezdők azt gondolhatják, hogy a takarítónők legáltalánosabb ismertetőjele a tisztaság és a rend, ám mi nehogy beleessünk ebbe a csapdába. A legszembetűnöbb jelek a következők:

  • Az este folyamán látszólag magától kihúzódó-átrendeződő számítógépkábelek. Ha többször találtad már kihúzva a LAN-t és a számítógéped nyitóképernyője havonta legalább egyszer a veled szemben ülő kollega képernyőjén jelentkezik, az a megnövekedett takesz-aktivitás árulkodó jele.
  • Gyakori tisztítószer-beszerzés. Aki látott már takarítónőt, azt gondolná, olyan ő, mint egy átlagos ember, azonban ez nem igaz. Köztudott tény, hogy a putzfrau-k tisztítószereken és rongyokon élnek, ezért azokat harmadannyi idő alatt használják fel, mint egy átlagos ember, aki maga után takarít, ezért van szükségük gyakoribb utánpótlásra. Bizonyos esetekben a fejlettebb egyetek kolóniákba, úgynevezett takarítószövetkezetekbe tömörülnek, amely élén - hasonlóan némely ízeltlábú közösséghez - királynő áll. A máskor oly mohó takarítónők tisztítószer adagjuk egy meghatározott részét leadják a királynőnek. Logikus lenne, hogy az iroda padlóján, asztalain, ablakain, stb. megtalálható a tisztítószer egy része, ám az nyomokban, alapos kutatómunka után lelhető csak fel.
  • Reggelre a koszos tányér, kávéscsésze elmosódik magától.
  • Magától eltűnik a cégnek érkező ajándékkatalógus, 10%-os kuponos marketingfogásos vásárlásösztönzős szórólap és a céges Népszabi Tv-újság melléklete péntekenként.

16 komment · 1 trackback

Címkék: mindennapok iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://officespace.blog.hu/api/trackback/id/tr72251969

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ecommerce business ideas 2018.05.02. 21:05:23

Napi lögybölődö csöcsök. - smx magaZin blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_alesi_ · http://blog.alesi.hu 2007.12.04. 19:15:44

A fent említett fajok mellett egy érdekes alfaj, az állandó -céggel folyamatos munkaviszonyban álló- takarítónők. A Cégek Nagy Túlélői és Krónikásai. Minden apró titok, pletyka ott gyűlik a végtelennek tűnő háttértárolóikon és mindig ott vannak, ahol titok és susmus lappang. Különleges képességük, hogy az ablakpárkányt/polcot fél óráig képesek nagy átéléssel úgy sikálni, mintha nem is észlelnék a külvilág történéseit, majd a munka végeztével csak azt látni, hogy az adott objektum csak koszosabb, mint volt.
Fontos tudni, hogy a hasonlóság ellenére ők NEM az iskolai takarítónők egy későbbi evolúciós lépcsőfokát képviselik, hanem egy új és különálló alfaj. Leginkább a régi téeszes takarítókkal állnak rokonságban.

San Miguel José · http://sanmigueljose.blog.hu 2007.12.04. 23:02:13

Képzeljétek le azt,hogy nincs takarítónő és főnök felesége realizálja,hogy min. 5 centis keresztespókok nyomják a sarokban télen is.(A munkaköri leírás nem tartalmazza póktalanítást:-))

San Miguel José · http://sanmigueljose.blog.hu 2007.12.04. 23:03:26

A munkaköri leírás szent és sérthetetlen!

Betyar 2007.12.04. 23:42:40

Szerintem csak szereti a pókokat. :P

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.12.05. 09:40:50

A munkahelyi takaritónő egyetlen és biztos nyoma, hogy minden reggel maszatos a monitor, és az egér az asztalhoz ragadt.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.12.05. 15:30:17

kezd tényleg ugy tűnni, hogy itt ültök a szomszéd asztalnál

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.05. 22:14:18

Ahmet, alesi: Pont ezeket akartam még leírni (a pletykás és a ragadós egér), csak sajnos melóznom kellett.
Beosztottak, főnökök, jönnek-mennek, a takesz az marad.

krs 2007.12.06. 12:23:33

Nálunk egy teljesen más faj van jelen.
Hím, öreg és csak egy héten egyszer bukkan fel.
Sajátossága hogy nagyon jó programot tud csinálni Szombat vagy vasárnap reggel, amikor az ember amúgy is remekül érzi magát az előző este elfogyaztott alkoholos italok miatt.
El se tudjátok képzelni mennyire jó amikor felhív kora reggel hogy nem találja a kulcsokat engedjem be az irodába.
Rendeszeresen megesik ez. Vagy hogy nem tudja felhúzni a rácsot. Esetleg nincs kukakulcsa.
Tanulság: Véletlen se adjátok meg egyiknek se a telefonszámotokat, akármilyen indokkal is próbálja megszerezni! Rendkívül alattomos. Fokozottan ügyelni kell rá.

Irodaicsicskablog:) 2007.12.13. 13:17:20

Miért nézed le a takarítónőket te nyomorult félblogger irodai csicska ? Egyébként ha ők nem lennének akkor hozzáragadna a kezed az íróasztalhoz ahol egyébként egész nap rohadsz te nyamvadt hülye. Tanuld meg hogy mindenkinek fontos a munkája (rád nem vonatkozik) Egyébként találó a blog neve, én is patkánynak hívom a fajtád. Hasonló sikereket a továbbiakban is.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.13. 15:44:34

Sajnos az ip cím manapság már sokmindent elárul. Nem kellett sokat kutakodnunk, hogy kiderítsük, valójában az "Irodaicsicskablog" nicknév egy nagy parlamenti párt frakcióvezető-helyettesét takarja. Ugyan hozzászólásán jót nevettünk, de azért megjegyeznénk, nem szép dolog álnevek mögé bújva beszólogatni az egyszeri bloggernek, képviselő úr!

idnus 2007.12.14. 22:53:20

Ezt most nem mondjátok komolyan, hogy Irodaicsicskablog egy frakcióvezetQ-helyettes???? Kérlek ne! Hadjátok meg a reményt nekem, hogy nem ilyen emberek irányítják ezt az országot! Ezen most tényleg kiakadtam.

Fénytől védve tárolandó 2007.12.16. 12:04:15

>idnus

Azt nem mondta, hogy irányít, csak azt, hogy nagy és parlamenti. :D

(nem mintha szédületes különbség lenne a két mamut közt :P)

idnus 2007.12.16. 13:28:57

Fénytol védve

Akármelyik oldalon is ülnek, irányítanak. ebben az esetben: sajnos. ;)

Fénytől védve tárolandó 2007.12.20. 16:07:17

>idnus

Na ja. Egyre inkább olyan a magyar politika, mint valami bizarr majomkísérlet. :D

Amúgy milyen az a "félblogger", kedves frakcióvezető-helyettes úr? És hogy fér össze a 'ne nézd le más munkáját' magasztos gondolata a "mindenkinek fontos a munkája (rád nem vonatkozik)" kitétellel? És miért nem tanulta meg a vessző használatát a néposkolában? És miért nem olvassa el figyelmesen/érti meg a postot, amihez hozzászól? A munkájában is ilyen kis figyelmetlenkének tetszik lenni tán?

Mike36 2010.02.01. 01:17:13

A takarítás színvonáláról meg úgy tájékozódhatsz, hogy alyukasztógépből kiszórod a konfettit az asztalod alá
süti beállítások módosítása